Ministerie van Buitenlandse Zaken

Koenders hoofdspreker op conferentie Politiek 2015 over veiligheid en ontwikkelling

24-10-2008 | Persbericht | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) is op zaterdag 25 oktober in Utrecht de hoofdspreker op de conferentie Veiligheid en ontwikkeling, een zaak van iedereen? In zijn speech schetst Koenders de uitgangspunten en hoofdlijnen van zijn beleid over fragiele staten. Over deze beleidsprioriteit komt de bewindsman binnenkort met een beleidsnotitie.

Politiek 2015 is een programma van de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) en verschillende politieke partijen: CDA, PvdA, GroenLinks, D66, VVD en ChristenUnie. Doel van het initiatief is internationale samenwerking hoger op de politieke agenda te krijgen, zowel in de Haagse politiek als binnen de politieke partijen.

Jaarlijks onderdeel van het programma is een conferentie over een actueel thema. Het thema voor 2008 is de Nederlandse rol in de ontwikkeling van (post-) conflictgebieden. Politici en leden van verschillende partijen gaan is debat over vragen als: welke rol spelen Nederlandse militairen bij ontwikkeling in Uruzgan? Wat is de verantwoordelijkheid van de Europese Unie in Zuid-Ossetië en Georgië? Kan Nederland door investeringen toekomstige conflicten voorkomen? En is dit een morele kwestie of eigenbelang?

Locatie: Beatrixgebouw Jaarbeurs, , Utrecht
Tijd: 12.30 - 17.00 uur