Gemeente Soest

.

Nacht van de nacht op 25 oktober 2008

23 oktober

Op 25 oktober is het de Nacht van de Nacht. Het Soester gemeentehuis dooft dan, in het kader van `goed voorbeeld doet volgen', het gehele weekend haar lichten. Dit naar aanleiding van de lichthinderinventarisaties, een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Op 22 september 2008 was de aftrap van de lichtinderinventarisaties in Amersfoort en Soest. Een aantal inwoners van Soest en Soesterberg heeft, ondersteund door Natuur en Milieufederatie Utrecht, lichthinderinventarisaties uitgevoerd. Deze zijn nu afgerond en zijn gepresenteerd op de website http://www.opdekaartvanutrecht.nl/

Teveel verlichting

Wethouder Krijger heeft de lichthinderinventarisaties bekeken op deze website. Wat hem vooral opvalt is "het onnodig laten branden van verlichting bij sportvelden. De molen trekt 's nachts geen bezoekers dus hoeft niet in het volle licht. Ook de verlichting bij het vliegveld/bedrijfsterrein Soesterberg-Noord kan mogelijk minder. Verder zouden mensen aangesproken kunnen worden op de noodzakelijkheid van reclameverlichting en bij de waterzuivering gaat het proces ook wel door met minder kunstlicht."

Licht uit

In het kader van `goed voorbeeld doet volgen' gaat dit gehele weekend de verlichting van het gemeentehuis in Soest uit. Maanlicht zal het gebouw alleen verlichten. Daarnaast gaat Wethouder Krijger binnenkort samen met een aantal inzenders van de `lichthinderplekken' om de tafel om deze met hen te bespreken.