Ingezonden persbericht

Renger scoort fraaie podiumplaats in Hockenheim

Renger van der Zande heeft zijn gram gehaald. In de eerste race op het circuit van Hockenheim reed de Prema-coureur een dijk van een wedstrijd en kwam hij als derde over de finish. Echter, de als tweede geëindigde Christian Vietoris reed de race in de wetenschap dat zijn auto na de kwalificatie niet conform de reglementen werd bevonden. De kans bestaat dus dat Renger nog een plaatsje opschuift.

Download hi-res image: http://pr.jhedmedia.com/data/images/hi-res/a285ca293f8c.jpg

"Dit was een bijzonder spannende race", liet Renger weten. "Ik had in de openingsfase een geweldig gevecht met Edoardo Mortara, maar hij reed heel slim en ik kon er niet voorbij. Toen hij echter de regels overtrad door naast de baan te rijden, kreeg hij een drive through-penalty en passeerde ik hem dus alsnog. Ik had wel een klein probleempje tijdens de race, omdat mijn radio met nog veertien ronden te gaan los kwam te zitten en tussen mijn benen belandde. Dit kostte me soms wat tijd, maar ondanks dat wist ik nog zeer snelle en constante rondetijden neer te zetten."

"Het zal morgen bijzonder spannend worden, want de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap ligt nu helemaal open, met vijf man binnen vijf punten. Ik zal morgen alles geven en hopelijk gaat het net zo goed als vandaag!"



Ingezonden persbericht