Ingezonden persbericht

Stevie Bonsey (6e) pakt tweede startrij op Valencia

Danny Webb (13e) en Hugo van den Berg (38e) teleurgesteld

Na de mooie trainingsresultaten op de eerste dag van de GP Parts Europe de la communitat Valenciana wist alleen DeGraaf Grand Prix Stevie Bonsey naar de tweede startrij te rijden door een zesde plek voor zich op te eisen. Danny Webb probeerde naar een top acht positie te rijden maar de voorvering werkt niet mee en Webb eindigde op de 13e positie. Hugo van den Berg kampte tevens met de veringsetup en kwam niet verder dan de 38e positie.

De vrije training werd wederom op een natte baan verreden. Het DeGraaf Grand Prix Team was weer prominent aanwezig in de voorste gelederen met drie rijders in de top 8. Stevie Bonsey wist meerdere malen de snelste tijd te rijden en besloot tien minuten voor het einde over te stappen op intermediate banden. Ook Danny Webb en Hugo van den Berg reden de resterende tien minuten op de opengesneden slicks. Hierdoor vielen de DeGraaf Grand Prix rijders terug. Stevie Bonsey eindigde de sessie op een 12e plek terwijl Danny Webb en Hugo van den Berg terug vielen naar een respectievelijk een 22e en 36e positie. Hugo van den Berg kampte deze sessie nog met technische problemen waardoor de Nederlander een half uur van de sessie miste.

De kwalificicatie werd verreden onder droge weersomstandigheden. De baan vertoonde nog wel een aantal natte plekken maar het was droog genoeg om slicks de sessie te rijden. Amerikaan Stevie Bonsey wist ook deze sessie continue de snelste tijd te pakken maar verloor na de finish flag toch nog een aantal plekken en zal morgen op een niet onverdienstelijk zesde positie starten vanaf de tweede startrij.

Danny Webb kreeg de set-up van de voorvering niet helemaal naar wens. Hierdoor kon de Engelsman niet de Aprilia sturen zoals hij wilde en was teleurgesteld over de behaalde 13e positie op de vierde startrij. Webb zal morgen in de warm-up sessie nog een andere setting proberen en hoopt nog ruim een seconde per ronde te vinden zodat hij toch voor een topklassering kan strijden in de race.

Hugo van den Berg kreeg het ritme niet te pakken. De motor liep goed echter de set-up van de vering was niet naar wens. Van den Berg gaf aan dat hij beter even nog een extra keer naar binnen had moeten gaan voor een aantal aanpassingen. Van den Berg start morgen vanaf de 38e positie.

Stevie Bonsey (6e, 1:42,099): "Dit weekend voel ik me erg sterk. Ik heb het hele weekend al erg gepushed. Ik heb gewoon het gevoel dat er een erg goed resultaat in zit. Alles lijkt gewoon te kloppen. Morgen heb ik een goed start nodig en moet ik gewoon weglopen met de kopgroep."

Danny Webb (13e, 1:42,08):" Vandaag ging het niet naar wens. De ochtendsessie was goed todat ik besloot over te stappen op droogweer banden. De kwalificatie positie is niet zo slecht maar ik weet dat ik veel sneller kan. Ik had niet het juiste gevoel en vertrouwen. Ook hebben we de voorvering nog niet voor elkaar maar daar gaan we vanavond aan werken om het beter te maken voor de race van morgen. Ik heb vertrouwen voor de race en ik zal er vol voor gaan."

Hugo van den Berg (38e, 1:46,098): "Vanochtend ging het heel goed totdat ik technische problemen kreeg en daardoor een half uur van de training miste. Ik ging er daarna uit met een intermediate maar daar was de baan nog te nat voor en ik crashte. Vanmiddag was de baan droog maar ik heb de sessie niet goed gereden en dit is erg teleurstellend voor mij want dit is bij lange na niet wat erin zit."