Politie Gelderland-Zuid


Vier mensen gewond geraakt bij aanrijding met ambulance

Nijmegen, 25-10-2008 o Omstreeks 19.00 uur vond er op de kruising van de Hatertseweg met de Van Hogendorpstraat en de Winkelsteegseweg in de wijk Hatert, een aanrijding plaats tussen een ambulance en een bedrijfsauto. Hierbij raakten vier mensen gewond.

Kort na de aanrijding zou er sprake zijn geweest van ernstig letsel van de chauffeur van de ambulance, een 38-jarige man uit Groesbeek. Inmiddels is komen vast te staan dat ook van de chauffeur de verwondingen meevallen. De ambulance had net een patiënt, een 40-jarige vrouw uit Nijmegen opgehaald en was op weg naar het ziekenhuis. Bij de vrouw zat een ambulanceverpleegkundige, een 34-jarige man uit Nijmegen.

Toedracht

De 25-jarige Nijmegenaar die de bedrijfsauto bestuurde, reed met zijn auto over de Winkelsteegseweg en wilde de Hatertseweg oversteken. Bij het oversteken kwam hij in botsing met een ambulance die met zwaailicht en sirene reed en hem van rechts over de Hatertseweg was genaderd. De verkeerslichten waren op dat moment in werking. Over de toedracht kan op dit moment nog geen nadere informatie worden gegeven. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) onderzoekt de feitelijke toedracht. Beide autos raakten ernstig beschadigd en kwamen op hun zijkant tot stilstand. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid. (14)

Laatst gewijzigd 25-10-2008 22:47 | © Regio Gelderland-Zuid |