LEI

Conferentie Agriculture in Transition

18 jan 2008
Onderdeel: Wageningen UR

Van 26 -29 oktober 2008 vindt de eerste Wageningen UR conferentie over 'Landbouw in Transitie' plaats in Wageningen. Deze conferentie biedt de gelegenheid voor wetenschappers vanuit allerlei disciplines om de huidige situatie en toekomstige uitdagingen van een geïndustrialiseerde landbouw dicht bij stedelijke metropolen te bediscussiëren. Het onderwerp van deze conferentie is:

'Transitions towards sustainable agriculture, food chains and peri-urban areas'

De wereld verandert en zo ook de internationale voedselketens; door verstedelijking wordt (landbouw-)grond door vele partijen gewild. Boeren zoeken nieuwe mogelijkheden om zich staande te houden tussen enerzijds de eisen van de internationale voedselketens en anderzijds de lokale eisen aangaande natuur en milieu.
Structurele vraagstukken zoals schaarste van producten, energie, natuur en ruimte hebben impact op de rol van de landbouw rond de steden. Betrokken partijen zoals, consument, burgers, beleidsmakers en boeren moeten kritisch naar hun eigen rol kijken en ook of zij kunnen bijdragen aan oplossingen.
Gezien de omvang van de veranderingen ligt hier een uitdaging voor wetenschappers om veranderingen in beleid, instituties en gedrag zichtbaar en begrijpelijk te maken met als uiteindelijk doel creatieve ideeën voor systeem innovaties te ontwikkelen waarmee de betrokken partijen de aanwezige problemen het hoofd kunnen bieden.

De conferentie biedt een forum voor het bespreken van de state of the art en nieuwe inzichten in economische, sociale en politieke vraagstukken gerelateerd aan transities in peri-urbane landbouw.

Deadline call for submission of abstracts: 29 February 2008

Website Agriculture in Transition
Flyer Agriculture in Transition

Contact
info@agricultureintransition.eu
www.agricultureintransition.eu