Gemeente Duiven


Kunstkring Duiven Expositie

---

Op zondag 26 oktober om 15.00 uur, opent Kunstkring Duiven Expositie haar herfsttentoonstelling in het gemeentehuis van Duiven.

Aan de wand hangt werk van grafisch kunstenaar Fred Knippen. Onderwerpen die heel strak zijn uitgevoerd, een soort zoektocht naar de eenvoud van vormen. Gebruik makend van zelfklevende film, gekleurd papier en transparante kunststof vellen ontstaan er abstracte, tijdloze afbeeldingen die erg architectonisch aandoen.

Daardoor sluiten ze perfect aan bij het werk van beeldhouwer Joseph Platell. In de moderne vormen en in de perfecte verhoudingen is de hand van de architect, die hij ook is, heel goed zichtbaar. Maar hij laat ook beelden zien waar hij de verhouding tussen de ruwe steen en bewerkt oppervlak een rol laat spelen.

Het muzikale deel van de opening van deze tentoonstelling wordt verzorgd door de band SKoeKs, een groep die bestaat uit Willem Jan Schuurman, Harry Krukkert, Dennis de Rooy en Bert Stienissen. In de Hollandicana stijl brengen zij liedjes in het Nederlands en in dialect ten gehore.

De opening is voor iedereen vrij toegankelijk. Daarna is de tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis aan de Kastanjelaan te bezoeken tijdens kantooruren.