Openbare bibliotheek Amsterdam


Met alle geweld - debat tussen Hans Achterhuis, Dick Berlijn en bas Heijne

Debat tussen Hans Achterhuis, Dick Berlijn en bas Heijne 22 okt 2008 - 14:46
Met alle geweld, van humanitaire interventie en staatsgeweld tot straatgeweld en terrorisme. Een debat tussen Hans Achterhuis, generaal Dick Berlijn en Bas Heijne, onder leiding van Nanda Oudejans.

Zondag 26 oktober aanstaande, in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.30 uur premièrevertoning van De achterkant van het kwaad: Profiel Hans Achterhuis, een tv-documentaire van Jack Janssen die op 29 oktober zal worden uitgezonden door de Humanistische Omroep

20.10 uur gesproken column Bas Heijne

20.20 uur gesproken column Dick Berlijn 20.30 uur debat o.l.v. Nanda Oudejans

21.30 uur vragen uit de zaal

22.00 uur afsluitende borrel

De "echte" buitenwereld van Uruzgan ziet er heel anders uit dan de fictieve, op premissen van humanitaire interventie gebaseerde wereld van Nederlandse politici.' - Hans Achterhuis

Bij het verschijnen van zijn magnum opus Met alle geweld gaat filosoof Hans Achterhuis in debat met schrijver-journalist Bas Heijne - die het gettogeweld in Parijs "de nachtmerrie van dit moment" noemde - en met generaal Dick Berlijn, tot april 2008 de Commandant der Strijdkrachten. Berlijn was als hoogste militair de architect van de Nederlandse aanwezigheid in Uruzgan. Het debat zal gaan over de vele verschijningsvormen van geweld en alle mogelijke verbindingen daartussen. De gespreksleider Nanda Oudejans is filosoof aan de Universiteit van Tilburg.

U bent van harte welkom dit debat bij te komen wonen in de bibliotheek.
De toegang voor dit debat is gratis, kaarten kunt u eventueel wel reserveren via klantenservice@oba.nl, tel. 020 5230 801.