Ziekenhuisgroep Twente



Actie Hart voor de Cardiologie (29-09-2008)

Stichting Twente Hart Safe twee weken in hal ZGT Hengelo

Op 26 oktober 2008 start in het centrum van Hengelo een groots opgezet inzamelingsevenement voor verschillende cardiologische activiteiten. Initiatiefnemer voor dit evenement âHart voor de Cardiologieâ is de Stichting Twente Hart Safe. De actie in de Hengelose binnenstad duurt tot en met 19 december. Dat is precies 54 dagen. Die 54 dagen worden opgedragen aan 54 personen die gemiddeld per jaar in Hengelo aan een cardiologisch incident overlijden. Het ingezamelde geld komt ten goede aan de aanschaf van Automatische Externe Defibrillatoren (AED) apparatuur in de (buiten)wijken van Hengelo. Daarnaast is het de bedoeling een fonds op de zetten voor de afdeling cardiologie van ZGT Hengelo. Uit het fonds worden allerlei ontspanningszaken gefinancierd die niet uit het reguliere ziekenhuisbudget bekostigd kunnen worden. Bijvoorbeeld een tuin waar patiënten prettig kunnen vertoeven, een doorgang van de cardiologische afdeling naar die tuin, en een huiselijk patiëntendagverblijf.

Infostand in ZGT Hengelo
Om meer bekendheid te geven aan Twente Hart Safe en de actie voor ons ziekenhuis is de stichting vanaf maandag 22 september gedurende twee weken vertegenwoordigd in de hal van ZGT Hengelo (vh SMT). Meer informatie? Loop dan even langs!
De informatiestands zijn op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bemand.

Vrijwilligers en sponsors gevraagd voor Nachtwacht Verschillende acties worden in gang gezet: van een wereldrecordpoging om de Nachtwacht van Rembrandt na te bouwen (met 2,5 miljoen plastic blokjes) tot allerlei mogelijkheden voor sponsoring. Voor het nabouwen van de Nachtwacht worden 150 tot 200 vrijwilligers gezocht. Om het wereldberoemde schilderij van 437 x 363 cm na te maken, zijn in totaal 1247 van policarbonaat vervaardigde plaatjes nodig. In totaal gaat het om 2,5 miljoen pixels die in elkaar worden geschoven en de Nachtwacht op ware grootte vormen. De Nachtwacht wordt gebouwd in het voormalige stadskantoor en Bibliotheek aan de Thiemsbrug Hengelo. Als het wereldrecord wordt gevestigd, volgt vermelding in het Guinness Book of Records. Het schilderij krijgt een plek in het SMT. Aanmelding via hvdc.nl of (074) 24 22 416.

Het is de bedoeling dat het project 160.000 euro oplevert. Een ton is bestemd voor de aanschaf en plaatsing van defibrillatoren in Hengelo en het opleiden van mensen die deze kunnen bedienen. En 60.000 euro is bestemd voor de afdeling cardiologie van ZGT Hengelo.
---