Expositie schilderijen Nico Vrielink en beelden van Sjaak Smetsers


Grandioze expositie bij Galerie Beeldkracht in Scheemda, provincie Groningen

SCHEEMDA, 20081017 -- Graag nodigt Galerie Beeldkracht u uit voor haar komende expositie, die begint op zondag 26 oktober en die duurt t/m 4 december 2008. De galerie heeft het grote genoegen de nieuwste beelden van Sjaak Smetsers in combinatie met de meest recente schilderijen van Nico Vrielink te exposeren.

De beelden van Sjaak Smetsers (1954) vallen op door ambachtelijke perfectie. Hij ziet steeds kans de inhoud van zijn werk in een jasje van pure schoonheid te gieten. Zijn beelden, die iets weg hebben van de `koppoters' uit kindertekeningen, zijn ontwapenend en humoristisch tegelijkertijd, en ze hebben ondanks de stugge materialen waar ze van zijn gemaakt - brons, glas en koper - een zeer hoog aaibaarheidsgehalte. Inhoudelijk is er toch ook verband tussen zijn werk en de bekende fabels van La Fontaine. Het rijk der dieren fungeert in deze droogkomische en satirische werken immers ook als een spiegel voor het gedrag van mensen. In alle delen van Nederland en tot ver buiten de landsgrenzen zijn de sculpturen van Sjaak Smetsers daarom ook zeer populair.

Ook de schilderijen van natuurtalent Nico Vrielink (1958) bezitten ware schoonheid. Avonturier als hij is, vertrekt de jonge kunstenaar direct na zijn academietijd - na twee volledig uitverkochte debuutexposities - naar het verre Oosten. In Singapore ontmoet hij de grote liefde van zijn leven Jeane. Het is wederzijdse liefde op het eerste gezicht. Het oeuvre van de inmiddels ongekend succesvolle en wereldwijd gerenommeerde kunstenaar Nico Vrielink bestaat uit meer dan 5000 olieverfschilderijen, naast tekeningen in diverse technieken, meestal van zijn altijd weer inspirerende muze Jeane. Niet alleen Jeane zelf is echter het onderwerp van zijn schilderijen, maar ook haar culturele achtergrond: Oosterse mystiek en wijsheid. Zo bezitten zijn schilderijen meer en meer een serene, haast meditatieve stilte en verbeelden zij de innerlijke `stille kracht'.

De persoonlijkheden van de beide kunstenaars hebben wellicht meer overeenkomsten dan hun artistieke creaties. Beide kunstenaars beschikken over een krachtige `innerlijke drive' en beiden hebben het continue verlangen hun beste werk ooit te gaan maken. Daarnaast hebben ze een goedmoedige en optimistische inborst en zijn ze beiden ook harde en gedisciplineerde werkers, die écht houden van wat zij doen. Deze mentaliteit heeft hen beslist geen windeieren gelegd. Nico Vrielink is regelmatig te gast in Nederlandse en buitenlandse televisieprogramma's. Over het sprookje dat zijn leven is, met de wonderschone Jeane, zijn Franse kasteel in de Bourgogne en zijn imposante oeuvre verschenen reeds 7 boeken en ook de schrijvende pers besteedt wereldwijd regelmatig aandacht aan deze onnavolgbare levenskunstenaar en zijn vrouw Jeane.

Van beide kunstenaars exposeert Galerie Beeldkracht meer dan twintig kunstwerken, waarvan de meesten recent zijn gemaakt, het belooft dan ook een grandioze expositie te worden! Galerie Beeldkracht aan de Torenstraat 6-8 te Scheemda is open van wo t/m za van 10 tot 18 uur en iedere zo van 12 tot 17 uur. Zie voor informatie: www.beeldkracht.com.

U bent van harte welkom!

Sander Kletter - galeriehouder 14 oktober 2008





Ingezonden persbericht