Ingezonden persbericht


Persbericht

Op zondag 26 oktober 2008

Kerkdienst in Gronings in Oude Lutherse Kerk Amsterdam

Op zondag 26 oktober a.s. wordt er in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui in Amsterdam een kerkdienst gehouden in de Groninger taal. De dienst begint om 10.30 uur. In de dienst gaat ds. Harry Donga voor.

Het thema is 'mitdoun en dwaarsliggen' (meedoen en dwarsliggen). Dit thema sluit aan bij het motto van de Bijbel10daagse ('Tussen trend en traditie') die gehouden wordt van 24 oktober tot en met 3 november. Het Ensemble d'Egelantier van Abcoude werkt mee aan de dienst. Uiteraard wordt ook het Gronings Volkslied gezongen. En kunstenaar Huib van der Stelt, geboren en getogen in Amsterdam, maar nu wonend en werkend in Toornwerd (Noord-Groningen) zal schilderijen van het Groninger landschap exposeren. Deze zijn voorafgaande aan en na de dienst te bezichtigen. Na de dienst is er ontmoeting met 'kovvie en kouke'

Bijbel in het Gronings
Bijzonder is dat wordt gelezen uit de Bijbel in de Groninger taal. De Groninger Bijbel wordt een dag eerder (op zaterdag 25 oktober) officieel gepresenteerd in de Martinikerk in Groningen. Ruim dertig jaar is door een team van zo'n 60 vrijwilligers gewerkt aan de totstandkoming van deze vertaling. Twee medewerkers van de Groninger Bijbel zullen de kerkdienst bijwonen en een exemplaar van de 'Biebel' overhandigen. Amsterdam heeft de primeur, omdat tijdens deze kerkdienst voor het eerst buiten Groningen uit de Groninger Bijbel wordt gelezen. Naar verwachting komen er vele Groningers uit alle delen van het land naar deze dienst toe.

Evenement: Groninger kerkdienst
Wanneer: Zondag 26 oktober 2008
Waar: Oude Lutherse Kerk, Spui, Amsterdam Tijdstip: 10.30 uur