Provincie Antwerpen


Winnaar Franz Liszt Pianoconcours in Kasteel d'Ursel

Vitaly Pisarenko geeft aftrap voor eerste van drie Steinwayrecitals

Tijdens een nieuwe reeks pianorecitals vertrouwt Kasteel d'Ursel haar Steinway-vleugelpiano toe aan de fluwelen vingers van jonge pianovirtuozen. De aftrap voor de reeks van drie wordt gegeven op zondag 26 oktober door niemand minder dan Vitaly Pisarenko.

'We programmeerden een concert van Vitaly Pisarenko als opener van onze nieuwe reeks pianorecitals', zegt Ludo Helsen, gedeputeerde voor cultuur en bevoegd voor het kasteel. 'Vanzelfsprekend zijn we erg trots dat we deze toppianist mogen ontvangen, zeker omdat we al voor hem kozen voordat hij het Franz Liszt Pianoconcours heeft gewonnen'.

Na zijn muziekopleiding aan de muziekscholen van Kiev en Kharkov studeerde Vitaly Pisarenko aan het Staatsconservatorium van Moskou. Tegelijkertijd begon hij aan een postacademische opleiding aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts. Hij heeft recitals gegeven en als solist opgetreden met orkesten in Oekraïne, Rusland, Italië, Macedonië, Oostenrijk en Duitsland.

Vitaly Pisarenko won prijzen tijdens verschillende wedstrijden, maar sloeg zijn grootste slag toen hij in april 2008 werd uitgeroepen tot Eerste Prijswinnaar van het 8ste Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Er wacht hem een drukke laureatentournee, die hem nog tot 2011 over de hele wereld zal voeren. Het is een absolute buitenkans om deze toppianist in het kasteel aan het werk te horen. Mis het niet!

Programma: Franz Liszt

Surf voor meer info over het Franz Liszt Pianoconcours en foto's in hoge resolutie naar www.liszt.nl

Tijdens het tweede Steinwayrecital op zondag 22 februari is Nikolaas Kende te gast. De reeks van drie wordt afgesloten met een concert van Philippe Ivanov op zondag 29 maart.

Praktische info

Wanneer Zondag 26 oktober - 11 uur - 12/10 euro Waar Kasteel d'Ursel, Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Hingene Info en reservatie 03/820.60.11

Perscontact:
Koen De Vlieger-De Wilde
Kasteel d'Ursel
koen.devlieger@admin.provant.be
03 820 60 11

Meer informatie over het kasteel d'Ursel vind je op www.kasteeldursel.be.