Gemeente Barendrecht

Persbericht BAR-gemeenten

`Samen thuis, samen uit'
BAR-gemeenten lanceren fiets- en wandelrouteboekje

BARENDRECHT (maandag 13 oktober 2008) - Op zaterdag 25 oktober lanceren de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR) een gratis boekje met fiets- en wandelroutes in de BAR-gemeenten. Deze lancering gaat gepaard met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud op het plein voor de gemeentehuizen. Oud-wielrenster Leontien van Moorsel is die dag ook aanwezig om handtekeningen uit te delen.

`Samen thuis, samen uit' is een uniek boekje met verschillende wandel- en fietsroutes en bezichtigingpunten. Dit boekje is een resultaat van de samenwerking tussen de drie gemeenten. Het boekje is voor alle inwoners gratis te verkrijgen en biedt hen de mogelijkheid de eigen gemeente of buurgemeente op sportieve wijze te ontdekken. Na 25 oktober komt dit boekje op een aantal strategische punten in de gemeente te liggen. Bijvoorbeeld bij de bibliotheken, sportscholen, huisartsen en gemeentehuizen.

Programma
Leontien van Moorsel en de burgemeesters Bergmann van Albrandswaard, Van Belzen van Barendrecht en loco-burgemeester Den Boef van de gemeente Ridderkerk reizen met een toerbus naar de drie gemeentehuispleinen om het boekje te promoten. Het programma van de toer is: 10.00 uur Albrandswaard
11.00 uur Barendrecht
12.00 uur Ridderkerk

Programma Barendrecht
10.30 - 11.00 : diverse leuke activiteiten op het Binnenhof voor jong en oud 11.00 - 11.30 : feestelijke lancering boekje en Leontien van Moorsel deelt handtekeningen uit 11.30 - 12.00 : diverse leuke activiteiten op het Binnenhof voor jong en oud

BAR
Er zijn diverse ontwikkelingen die de BAR-gemeenten gezamenlijk raken. Zo streven de BAR- gemeenten o.a. naar een betere samenwerking en afstemming t.a.v. natuur- en recreatiegebieden, waarbij de succesfactoren beter in beeld worden gebracht: recreatieve voorzieningen, verbindingen, groeninbedding, de toegankelijkheid en het water (Oude Maas, Waaltje). Ook in het kader van verkeer en vervoer is aandacht besteed aan diverse projecten die op dit moment actueel zijn in de BAR- gemeenten, o.a. de verbreding van de A15, het doortrekken van de A4-Zuid, de ontsluiting van de bedrijventerreinen in Ridderkerk en Barendrecht en de IJsselmondse Knoop.


Noot voor redacties