Politie Drenthe

Hatecrimes

Zondag

Emmen, 26-10-2008

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Zaterdagnacht reed een 36-jarige Meppeler op een snorfiets over de Ceintuurbaan, onder invloed van alcohol. Bij de blaastest scoorde hij ruim 1 promille. (08-186918)

COEVORDEN Zaterdagnacht reed een 28-jarige man uit Hollandscheveld met zijn auto over de Euregioweg terwijl hij had gedronken. Zijn blaastest kwam uit op 0,58 promille. Hij kan een geldboete tegemoet zien. (08-186931)

Op de Looweg zagen agenten een 23-jarige man uit Groningen rijden in een auto. Hij werd gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Zijn 0,65 promille leidde, omdat hij nog beginnend bestuurder was, tot een proces-verbaal.

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen

BORGER - Zaterdagavond reed een 42-jarige motorrijder uit Leiden over de N374 met een vastgestelde snelheid van 152 kilometer per uur, in dit geval 72 kilometer per uur te snel. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-186822)

NIEUW WEERDINGE Zaterdagavond raakte een 61-jarige man uit Nieuwe Pekela zijn rijbewijs kwijt op de N391. Hij reed daar in zijn auto met een snelheid van 146; een overschrijding met 66 kilometer per uur. (08-186844)

Politie onderzoekt diefstal quad

ZUIDLAREN Tussen vrijdagavond en zaterdagmiddag is aan de Verlengde Stationsweg een Suzuki quad gestolen. De dader heeft een gat in het hekwerk gemaakt om op het terrein te komen, waarna de quad achter de woning werd weggehaald. De 37-jarige eigenaar deed aangifte. (08-186835)

Politie onderzoekt woninginbraak

ASSEN Zaterdagmiddag of avond is ingebroken in een woning aan de Narcisstraat. Om binnen te komen is een raam opengebroken. De 62-jarige bewoner mist onder meer een LCD televisie. De politie onderzoekt deze inbraak. (08-186866)

Kassa op straat

PATERSWOLDE Zaterdagnacht is een kassa uit een bedrijf gehaald aan het Jan Pelleboerplein. Daders gooiden een raam van de toegangsdeur in met een plantenbak. Daarna werd de kassa naar buiten gegooid en is daar blijven liggen. Het is nog niet bekend of er verder iets is gestolen. De politie onderzoekt deze zaak. (08-186922)

Sportkantines dupe van inbraken

NORG Vrijdagnacht is ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging aan de Schapendrift. Er verdween een hoeveelheid etenswaar. Een tweede kantine, in dit geval van de korfbalvereniging, werd ook bezocht. Hier is een klein geldbedrag gestolen. De politie onderzoekt beide inbraken. In beide gevallen werd de deur opengebroken om binnen te komen.

Politie waarschuwt voor wisseltruc

Zaterdag zijn drie mensen gedupeerd doordat ze geld kwijtraakten tijdens een wisseltruc. Dat gebeurde op geheel verschillende plekken, maar de manier waarop vertoont veel overeenkomsten. Het gaat als volgt: Het slachtoffer wordt aangesproken met de vraag of hij of zij geld kan wisselen. Als het slachtoffer de portemonnee trekt gaat de dader met de hand naar de portemonnee en het lijkt alsof deze dan aanwijst wat hij of zij nodig heeft. Of zogenaamd om te helpen zoeken. Op dat moment ziet de dader kans om geld of een pinpas uit de portemonnee te halen.

In Rolde overkwam dit een 93-jarige man. Bij hem werd thuis aangebeld, kort nadat hij bij de bank geld had gepind. De vrouw die hem in gebrekkig Nederlands vroeg of hij geld kon wisselen zag kans om het net daarvoor gepinde geld uit de portemonnee te halen. (08-186817)

In Hoogeveen werd een 69-jarige man in het centrum aangesproken door een jonge vrouw, die daarbij kans zag om met haar vingers bijna in de portemonnee aan te wijzen wat ze wilde hebben. Daarbij heeft ze kans gezien om papiergeld uit de portemonnee te halen. (08-186756)

In Emmen werd op het parkeerterrein van het winkelcentrum Angelslo een 75-jarige man aangesproken door een jonge man, die hem vroeg of hij een munt van 50 Eurocent had voor een winkelkarretje. Toen de man zijn portemonnee trok ging de dader met zijn vingers in de portemonnee, zogenaamd om mee te helpen zoeken. Later merkte de Emmenaar dat zijn pinpas was verdwenen. Vrijwel direct na de wisseltruc was er met zijn pas geld gepind, waarbij waarschijnlijk is dat de dader heeft meegekeken toen het slachtoffer ergens zijn pincode gebruikte. (08-186787)

De politie waarschuwt voor deze truc en stelt een nader onderzoek in naar de daders.

Aanhouding na huiselijk geweld

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 39-jarige man aangehouden na mishandeling van zijn vriendin. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (08-186823)

Vervelende dronken mannen aangehouden

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in de Grote Kerkstraat. Hij liep tegen iedereen te schreeuwen en ging volledig door het lint. Hij ging ook tegen de aanwezige agenten tekeer en voldeed niet aan de vorderingen om zich te verwijderen. Uiteindelijk is hij aangehouden en kreeg hiervoor een proces-verbaal. (08-186904)

ASSEN Iets soortgelijks vond plaats in de Brinkstraat. Daar viel een 18-jarige Assenaar meerdere mensen lastig in zijn dronken bui. Omdat dit door bleef gaan hebben agenten hem aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor dronkenschap. (08-186926)

Aangehouden na belediging

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie een 21-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij was betrokken bij een opstootje en richtte daarna zijn agressie op twee agenten. Op een gegeven moment beledigde hij de agenten waarna hij van de straat werd gehaald en naar het bureau gebracht. Daar werd hem duidelijk gemaakt dat hij een boete kan verwachten vanwege belediging. (08-186897)

Politie houdt verdachten aan na vernieling

EMMEN Zaterdagnacht heeft den politie twee 20-jarige Emmenaren aangehouden wegens vernielingen. Ze waren in de huisartsenpost aan de Boermarkeweg geweest en daarna hadden ze bij de hoofdingang twee slagbomen en een verkeersbord vernield. Dit was gezien door de beveiligingsmedewerker en opgenomen door een van de cameras. Na een zoekactie konden de twee worden aangehouden. Ze zijn ingesloten en krijgen een proces-verbaal plus een rekening. (08-186928)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.