Politie Groningen

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Hatecrimes

Zondag 26 oktober 2008

Provincie Groningen, 26-10-2008

Scheemda: twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Parklaan met de Plantsoenlaan in Scheemda zijn zaterdagavond twee personen gewond geraakt. Een 45-jarige automobilist uit Midwolda kreeg vermoedelijk geen voorrang van een 61-jarige autobestuurster uit Winschoten. Deze vrouw moest na de aanrijding door de brandweer uit haar voertuig worden gehaald. Een 16-jarige meisje uit Midwolda, dat bij haar 45-jarige vader in de auto zat, raakte gewond aan haar hoofd. De twee vrouwen zijn naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leek: onderzoek naar vernielingen

De politie doet onderzoek naar vernielingen in het centrum van Leek. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op het Synagogplein in ieder geval een auto en een ruit van een appartementencomplex vernield. Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding dat die nacht ook enkele ruiten in de Lindensteinlaan waren ingegooid. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan.

Haren: man dupe van graaitruc

Een 55-jarige inwoner van Haren is zaterdagmiddag de dupe geworden van een graaitruc. Hij werd in de Brinken aangesproken door een tiener met kort, donker haar. Deze jongen vroeg de man of hij een euro mocht hebben om te bellen. Toen de Harenaar zijn portemonnee open trok, griste de puber hier enkele briefjes papiergeld uit. Daarna maakte de verdachte zich uit de voeten. De aangever was zo verbouwereerd dat hij pas enkele uren later de politie informeerde. Die heeft aangifte opgenomen.

Bedum: kop-staartbotsing bij rotonde

Bij een kop-staartbotsing bij de rotonde op de Groningerweg in Bedum waren zaterdagmiddag vier autos betrokken. Een 24-jarige automobilist uit Sappemeer had te laat door dat een automobilist voor hem afremde en reed tegen de achterkant van dat voertuig. Een achterop komende 28-jarige automobilist uit Groningen leek op tijd af te kunnen remmen, maar kreeg nog een zetje van een achter hem rijdende automobilist uit Vries (27 jaar). Hierdoor raakte de Groninger alsnog het voertuig van de Sappemeerster. Deze Sappemeerster is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De Stadjer is ter plaatse behandeld. De politie heeft een rapportage gemaakt.

Zuidhorn: Noordhorner gaat er vandoor

Een 22-jarige inwoner van Noordhorn heeft de politie zaterdagnacht werk bezorgd. Agenten zagen de man fietsen over de Gast in Zuidhorn en gaven hem een stopteken omdat hij zonder verlichting reed. Toen agenten hem hierover wilden spreken, sprong hij op zijn fiets en sprintte er vandoor. De Noordhorner werd nageroepen dat hij moest stoppen, maar daar had de man lak aan. De agenten kwamen de fietser even later tegen bij het Van Starkenborghkanaal en wilden hem tot stoppen dwingen. Toen hij langs het politievoertuig wilde rijden, werd hij geraakt door de auto en viel op de grond. Dit hield hem niet tegen want hij ging er nu rennend vandoor. Een agent zette een sprint in en wist hem uiteindelijk aan te houden. Op het politiebureau bleek dat de verdachte had gedronken. Het alcoholpromillage was 1,2. De Noordhorner kan verschillende boetes verwachten. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: verkeersruzie op autodak

Een 28-jarige automobiliste uit Emmen heeft zaterdagmiddag aangifte gedaan van vernieling van haar auto. De vrouw ontdekte bij een verkeerslicht op de Trompsingel dat ze op een verkeerde rijbaan stond. De Drentse gaf aan dat ze de andere rijbaan wilde nemen, maar kreeg geen ruimte van een medeweggebruiker. Hierdoor raakten beide voertuigen elkaar. De inzittende van de andere auto werd hierop zo kwaad dat hij uit de auto sprong en op het dak van de auto van de Emmense sprong. Vervolgens schold hij haar uit. Het voertuig raakte beschadigd. De politie doet onderzoek.

Groningen: bromfietser wil er vandoor

Een 19-jarige inwoner van Eelde heeft zaterdagavond meerdere bekeuringen gekregen. De politie zag de jongeman op het Hereplein op een bromfiets rijden waarvan de verlichting niet werkte. Ze gaven de Eeldenaar een stopteken, maar hij probeerde te ontkomen. Even later besloot de bromfietser toch te stoppen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Ook was zijn brommer opgevoerd.

Groningen: spoorwerkers bekogeld en mishandeld

Enkele spoorwerkers zijn zaterdagavond bekogeld met stenen op de Viaductstraat in Groningen. Een 39-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte omdat hij een kaakslag kreeg. De mannen waren aan het werk op het spoor toen ze werden uitgescholden door drie langslopende mannen uit Winschoten. De Winschoters van 23 (2 stuks) en 50 jaar begonnen met stenen te gooien en er ontstond vervolgens een woordenwisseling. Het drietal ging vervolgens het spoor op. Een van de amokmakers gaf de Fries een klap in het gezicht. De inmiddels gealarmeerde politie kon de drie verdachten aanhouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau.

Groningen: Stadjer raakt agent met riem na aanhouding

De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat een 21-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De Stadjer had ruzie met een onbekende man en trapte hem meerdere keren. Toen de politie tussenbeide wilde komen ging de onbekende man er vandoor. De verdachte verzette zich tegen de aanhouding en raakte een agent met een riem in het gezicht. De Groninger was vlak voor de arrestatie ook al vervelend geweest op de Grote Markt. Hij is ingesloten voor verhoor. Een andere man die zich met de aanhouding wilde bemoeien werd ook aangehouden.

Provincie Groningen: bestuurders onder invloed

Groningen Een 16-jarige jongen uit Groningen is bekeurd omdat hij zaterdagnacht onder invloed van alcohol op zijn scooter reed. Agenten zagen de Stadjer op het Windepad rijden zonder verlichting. Toen hij werd aangesproken bleek dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau wees het blaasapparaat een promillage van ruim 1,3 aan. De vader van de jongen heeft zijn zoon van het bureau gehaald. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen Een 25-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagnacht in de Huygensstraat aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man had 0,7 promille alcohol in zijn bloed en was niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen Op het fietspad van de Bornholmstraat is zaterdagnacht een 52-jarige bromfietser uit Westerbroek betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle blies hij een zogenaamde Fail. Omdat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed bleek te hebben, is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen De politie heeft zaterdagnacht in de Sint Jansstraat een 28-jarige Groningse aangehouden. De bromfietsster was onder invloed van alcohol. Ze had bijna 1,2 promille alcohol in haar bloed.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Siddeburen , N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1086, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 730, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leek, Lindesteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1147, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sebaldeburen, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 828, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Grijpskerk, Waardweg: aantal geregistreerde voertuigen: 55, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.