Hatecrimes

Persberichten Rijn&Venen, 11.30 uur

Utrecht, 26-10-2008

Auto tegen boom

OUDEWATER Zaterdagmiddag 25 oktober rond 12.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Vierbergenweg. Een 25-jarige Rotterdammer was tegen een boom aangereden. Met een vermoedelijk gebroken schouder is hij naar het ziekenhuis gebracht. Een bloedproef is afgenomen om te zien of de man teveel gedronken had.

Aanhouding geen rijbewijs en drugsbezit

WILNIS Zondagochtend 26 oktober rond 00.45 uur zagen surveillerende agenten een personenauto verdacht hard wegrijden op de Pieter Joostenlaan. Op de Herenweg konden de agenten de bestuurder, een 19-jarige Mijdrechter aanhouden. Hij had geen legitimatiebewijs bij zich en bleek niet in bezit te zijn van een rijbewijs. Op het politiebureau bleek hij ook een kleine hoeveelheid drugs bij zich te hebben, waarvan hij afstand deed. De man is ingesloten voor verhoor.

Verkeersongeval

ZEGVELD Zondag 26 oktober vond rond 01.15 vond een ernstig eenzijdig ongeval plaats op de Hoofdweg. Een 19-jarige bromfietser uit Bodegraven kwam om onbekende redenen ten val, waarbij hij zwaar hoofdletsel opliep. Bromfietsers die met de jongen meereden waarschuwden de ambulancedienst, die hem naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Aanrijding met vijf gewonden

WOERDEN Vrijdag 24 oktober vond rond 14.15 uur een aanrijding plaats tussen twee personenautos op de Rietveld.

Een 18-jarige automobilist uit Woerden, die richting Bodegraven reed, hield niet genoeg rechts en reed tegen een tegemoetkomende auto aan. Brandweerlieden en omstanders die de klap hoorden, verleenden direct eerste hulp. Ambulancemedewerkers en de politie kwamen ter plaatse en namen de hulpverlening over. In totaal zijn vijf slachtoffers naar verschillende ziekenhuizen gebracht: de 18-jarige bestuurder en zijn 17-jarige bijrijder en de bestuurder en inzittenden van de aangereden auto, een 62-jarige man en 56-jarige vrouw uit Kamerik en een kleinzoon van 2, zijn naar diverse ziekenhuizen vervoerd met nog onbekend letsel.

De politie was binnen vijf minuten ter plaatse en onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Wildplasser aangehouden

VINKEVEEN - Vrijdagavond 24 oktober heeft de politie een 45-jarige wildplasser uit Vinkeveen aangehouden op de Herenweg. De man kon zich niet legitimeren en verzette zich tegen zijn aanhouding en schold de agenten uit. De agenten moesten de man met gepast geweld aanhouden. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Onder invloed

KAMERIK Vrijdagavond 24 oktober zagen agenten rond 22.15 uur een automobilist op de Ing. Enschedeweg over een doorgetrokken streep rijden. Toen zij de 34-jarige Zegvelder aanhielden, bleek hij ook gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 610 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zaterdagochtend rond 01.45 uur kreeg de politie melding van een auto in de berm op de Van Teylingenweg. Na een kort onderzoek in de buurt trof de politie een man aan die verklaarde de bestuurder te zijn. De 27-jarige Kamerikker bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 660 ug/l. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod.

Onder invloed

MAARSSEN Tijdens een alcoholcontrole op de Sweserengseweg heeft de politie op zaterdag 25 oktober rond 04.15 uur een 37-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man blies op het bureau 625 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.