Hatecrimes

Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 26-10-2008

Twee overvallen: getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Vrijdagavond 24 oktober zijn twee winkels in Nieuwegein overvallen. Het gaat om een winkel aan de Hildo Kropstraat en één aan de Makadocenter.

De politie kreeg om 20.15 uur melding van een gewapende overval in een winkel aan de Hildo Kropstraat. Twee of drie mannen kwamen de winkel binnen en bedreigden de caissières. Zij verlieten de winkel met een onbekend geldbedrag. Om 20.18 kreeg de politie opnieuw melding van een gewapende overval, nu in een winkel aan de Makadocenter. Hier waren drie mannen de winkel binnengegaan en bedreigden de caissières en servicebaliemedewerker. Zij zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie was in beide gevallen binnen tien minuten ter plaatse, maar kon de daders niet op heterdaad aanhouden.

De politie onderzoekt de overvallen en neemt getuigenverklaringen op van diverse klanten die op het moment van de overvallen in de winkels aanwezig waren. De politie vraagt overige mensen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze overvallen te maken heeft, contact op te nemen met de recherche Lekstroom via 0900 8844.

Heler aangehouden

NIEUWEGEIN - Zaterdag 25 oktober kreeg de politie rond 16.00 uur melding dat een man de gestolen fiets van zijn oma teruggevonden had. Ter plaatse kon de politie een 14-jarige jongen uit Nieuwegein aanhouden die de gestolen fiets eerder gekocht had. Hij en zijn 47-jarige vader zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt of de jongen ook te maken heeft met andere fietsdiefstallen.

Autokrakers aangehouden

IJSSELSTEIN - Zondagochtend 26 oktober rond 01.15 uur kreeg de politie melding van een oplettende bewoner dat een groepje jongens autokraken pleegde in de Tepestraat. De politie was met vier minuten ter plaatse en kon na een korte achtervolging drie jongens op heterdaad aanhouden. De drie, 14, 15 en 16 jaar oud, uit Utrecht en IJsselstein, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt of de jongens ook te maken hebben met twee autokraken op de Koningshof deze nacht.

Alcoholcontrole

IJSSELSTEIN Zaterdag 25 oktober heeft de politie tussen 21.00 en 02.30 uur een grote alcoholcontrole gehouden op de Baronieweg, Beneluxweg en Utrechtseweg. In totaal zijn ongeveer 1.000 blaastesten afgenomen, 16 automobilisten zijn aangehouden. Twee rijbewijzen zijn ingevorderd. Het hoogst gemeten alcoholpercentage is 615 ug/l.

Getuigenoproep: brand in container

HAGESTEIN Vrijdag 24 oktober woedde er rond 20.45 uur brand in een kledingcontainer aan de Bongerd. De brandweer bluste de brand. De politie is op zoek naar getuigen die gezien hebben wie de brand aangestoken heeft, en vraagt hen te bellen met de politie Lekstroom, via 0900 8844.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Zaterdag 25 oktober zagen agenten een automobilist rond 03.25 uur hard rijden op de Batauweg. De agenten hielden de bestuurder, een 27-jarige Nieuwegeiner, aan en constateerden dat hij gedronken had. Op het politiebureau blies hij 785 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.