Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ariane wint bezoek aan de Classic FM-studio tijdens de 'Klassiek voor Kids'-week

Naarden, 26 oktober 2008 | Van zaterdag 11 oktober tot en met zondag 26 oktober stond Classic FM in het teken van klassieke muziek voor kinderen. In de herfstvakantie konden kinderen iedere ochtend genieten van 'Klassiek voor Kids'. Tijdens 'Klassiek voor Kids' mochten kinderen via een prijsvraag aan Classic FM laten weten welke klassieke muziek zij het mooist vinden. Ze maakten daarmee kans op een bezoek aan de Classic FM-studio. Ariane Groot (7 jaar) uit Utrecht won de prijsvraag en mocht vanochtend in de Classic FM-studio haar keuze toelichten. Ze had haar viool en haar broer Niek, die saxofoon speelt, meegenomen. Ariane had 'De koningin van de nacht' van Mozart én het thema van 'Harry Potter' opgegeven als haar favoriete klassieke muziek. De uitzending met daarin het favoriete muziekstuk van Ariane vormde de afsluiting van de Classic FM 'Klassiek voor Kids'-week.

Pieter Buijs, programmadirecteur van Classic FM: "Het is heerlijk om zoveel leuke reacties van kinderen te krijgen. Kinderen in de basisschoolleeftijd staan gelukkig nog open voor allerlei soorten muziek, ook klassiek, zeker als dat zoals tijdens Klassiek voor Kids op een speelse wijze gebracht wordt. Ook uit het onderwijs hebben we veel positieve reacties gekregen. Dit gaan we vaker doen!" Classic FM

Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, mobiele telefoon, Canal Digitaal en Digitenne.

Noot voor de redactie -