Hatecrimes

Persberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 26-10-2008

Ernstige aanrijding, 3 doden

ZEIST- Op zaterdagmiddag kwamen drie personen om bij een ernstig verkeersongeval. Omstreeks 15.30 uur reed een personenauto met hierin twee personen over de Koelaan.

Door nog onduidelijke reden kwam de auto op de verkeerde weghelft terecht en kwam frontaal in botsing met de vrachtwagen die hier reed. De auto stond na de aanrijding direct stil op het wegdek en de vrachtwagen reed van de weg en botste tegen een boom.

Twee minuten nadat de melding bij de politie was binnenkomen waren de agenten ter plaatse. Helaas moesten zij constateren dat de twee inzittenden van de auto, een 18-jarige vrouw en een 23-jarige man, beiden uit Amsterdam, waren overleden.

De bijrijder van de vrachtwagen, een 21-jarige man uit Hollandscheveld, was ook overleden. De vrachtwagenchauffeur, gegevens nog onbekend, zat bekneld en kon na anderhalf uur uit de cabine worden gehaald. Hij werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Door de grote ravage en het sporenonderzoek is de Koelaan tot tegen middernacht afgesloten geweest voor al het verkeer.

Te veel gedronken

DRIEBERGEN/BILTHOVEN/DE BILT- Op vrijdag en zaterdag werden drie automobilist aangehouden omdat ze veel te veel gedronken hadden.

Op vrijdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 23.00 uur werd de 34-jarige man uit Woerden aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding. Even daarvoor had hij op de Rijksweg A12 een auto geschampt en was doorgereden. De bestuurder van de aangereden auto gaf de positie van de man door aan de politie. Op de Hoofdstraat werd de Woerdenaar gecontroleerd en hij blies op het bureau 790 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 02.15 uur werd de 60-jarige man uit Bilthoven gecontroleerd op de Planetenbaan. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 760 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 02.40 uur werd de 21-jarige man uit Nieuwegein gecontroleerd op de Utrechtseweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 710 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren. Tevens bedreigde de man de agenten en daarvoor zal hij ook een proces-verbaal ontvangen.

Aangehouden na vernieling

DE BILT- Op vrijdagavond werd een 21-jarige man uit De Bilt aangehouden omdat hij een vrouw zou hebben geslagen een fiets had vernield.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding dat een 21-jarige man uit De Bilt zijn vriendin zou slaan op de Molenkamp. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man aan. Bij het zien van de agenten rende de man hard weg en gooide een fiets hard op de grond. De man liep zijn woning in aan de Nieuwstraat. De agenten hoorde vervolgens heel hard geschreeuw in de woning en gingen naar binnen. De man verzette zich hierbij hevig en agenten zagen zich genoodzaakt pepperspay te gebruiken.

Hij werd vervolgens vervoerd naar het politiebureau voor verhoor. De eigenaar van de fiets

deed aangifte van vernieling. Van de mishandelde vrouw is nog niets bekend.