Hatecrimes

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 26-10-2008

Oproep getuigen: bedreiging met vuurwapen

AMERSFOORT Een 27-jarige vrouw uit Amersfoort heeft aangifte gedaan van bedreiging met een vuurwapen. Zij verklaarde op vrijdagochtend 24 oktober omstreeks 08.15 uur aangesproken te zijn door een blanke man in een auto. De auto stond stil ter hoogte de hoek Randenbroekerweg Mozartweg. Toen de vrouw naar de auto toeliep zag zij dat op dat moment de man een vuurwapen trok en richtte. Hierdoor zette de vrouw het op een gillen en trok de aandacht van getuigen. Daarop reed de man weg in de richting van de Ringweg Randenbroek. Een attente man op een fiets ontfermde zich over de angstige vrouw en adviseerde haar de politie in te schakelen. Korte tijd later meldde ze zij zich bij de politie.

Signalement dader:

Blanke man, tussen 20 en 25 jaar, normaal postuur. Droeg op dat moment een donkerkleurige baseballpet en een rode jas. Sprak accentloos Nederlands. De man reed in een grijze personenauto met vier portieren.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Met name wil de recherche graag in contact komen met de behulpzame man op de fiets die zich over de vrouw ontfermde. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche Eemland zuid via tel. 0900-8844.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op de Molenstraat en de Daam Fockemalaan werd op vrijdag van 19.00 uur tot 21.15 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 300 bestuurders werden gecontroleerd. Geen van hen had te veel gedronken.

Aangehouden na vernieling

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werden negen personen aangehouden voor vernieling. Omstreeks 04.20 uur kreeg de politie de melding dat een groep personen een fiets kapot had gemaakt op het Lieve Vrouwenkerkhof. Ook zou iemand geslagen zijn. Agenten troffen de groep aan en geen van hen had een duidelijk verhaal. De mannen, in de leeftijd van 20 tot 21 jaar uit Amersfoort, Purmerend, Hilversum en Loosdrecht, werden allen aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Inbrekers aangehouden?

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werden twee mannen aangehouden die mogelijk hadden ingebroken in een pand aan de Nijkerkerstraat. Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen via een ladder het pand probeerden binnen te komen. Door de agenten werd het duo, 39 en 48 uit Ede en Barneveld, direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De mannen hebben zelf het verhaal dat ze eigenaar zijn van het pand. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lastige personen aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagochtend werden drie lastige personen aangehouden in een restaurant. Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was in het restaurant aan de Utrechtsestraat. De agenten waren binnen vier minuten ter plaatste maar helaas waren de drie ruziezoekers al verdwenen. Volgens getuigen waren zij weggereden in een rode bus. Agenten gaven deze bus een stopteken op de Kleine Haag. De mannen in de leeftijd van 23 tot 29 uit Den Haag werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.