Hatecrimes

Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 26-10-2008

Autokraker aangehouden

VEENENDAAL- Op zaterdagochtend werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 03.20 uur kreeg de politie de melding dat personen op de Herenstraat een 31-jarige man uit Rhenen vast hadden gepakt omdat hij zou hebben ingebroken in een auto. De man werd door de agenten overgenomen en ingesloten op het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Opstootje

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op zondagochtend werden twee personen aangehouden omdat ze niet wilden luisteren naar de agenten. Omstreeks 03.15 uur hielden agenten toezicht in de omgeving van de Veldpoortstraat. Er ontstond hier een opstootje in een groep van ongeveer 25 personen. De agenten mengden zich in de groep om het opstootje te stoppen. De personen werden weggestuurd. De meesten luisterden hiernaar maar na meermalen herhalen bleven twee personen, 20 jaar oud uit Wijk bij Duurstede, vervelend en werden aangehouden en in de politie auto geplaatst. Een groep van ongeveer tien man liep wederom op de agenten af, die zich genoodzaakt voelden de wapenstok te gebruiken. Dit hielp uiteindelijk en de groep verspreidde zich en verdween.

Tegen de twee mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Kangoeroe terug bij baasje (vervolg persbericht 23.10.08)

VEENENDAAL-De kangoeroe die op 17 oktober in Veenendaal werd aangetroffen is weer terug bij zijn baas.

Op de Rondweg Oost werd de een kangoeroe aangetroffen. Het dier hupte omstreeks 15.40 uur achter het verzorgingstehuis. Het dier werd gevangen en tijdelijk ondergebracht elders. Na de oproep in de media ging het dierenhart bij veel mensen kloppen en men wilde het beestje graag onderdak bieden.

Een eigenaar meldde zich maar toen hij hoorde dat de rekening van de dierenarts betaald moest worden had hij zich toch vergist in het geslacht van het dier en vertrok weer met deze waarschijnlijke smoes.

Op zaterdag meldde de echte eigenaar uit Ede zich. Hij miste het diertje al een week.
Na de aandacht in de media nam hij contact op met de politie en nam het dier mee