Hatecrimes

Persberichten Utrecht stad, 12.30 uur

Utrecht, 26-10-2008

Man ernstig gewond na ontploffing

UTRECHT- Op zaterdagavond raakte een man zwaar gewond na een explosie. De ravage was groot.

Omtreeks 21.50 uur kregen politie en brandweer de melding van een explosie bij een woning aan de Marnixlaan. De politie was binnen twee minuten ter plaatse en de brandweer binnnen drie minuten.

De hulpdiensten troffen een grote ravage aan en vier vernielde (boven) woningen. De gehele voorpui van deze woningen was verdwenen men kon zo de kamers inkijken. In de bovenwoning, waar vermoedelijk de ontploffing van binnenuit was onstaan, was een 22-jarige man aanwezig. Hij raakte zwaar gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De bewoners van de naastgelegen woning waren ook thuis en konden ongedeerd het pand verlaten.

Omdat voor de hulpdiensten onduidelijk was of er nog meer personen in het pand zaten werden de vertrekken door de brandweer doorzocht. Hier werd niemand meer aangetroffen. Voor de woningen lag een grote hoeveelheid puin. Speurhonden werden ingezet om zo te kunnen bepalen of hier nog slachtoffers onder lagen. Dit bleek niet het geval te zijn.

In ieder geval zijn vier woningen onbewoonbaar en tien bewoners hebben vervangende woonruimte gevonden.

De 22-jarige man had ernstige brandwonden en werd na behandeling in het UMC direct overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk waar hij slapende wordt gehouden.

De politie heeft de zaak in onderzoek, de Forensche Opsporing heeft een sporenonderzoek gestart.

Roken

UTRECHT- Op zaterdagmiddag was het postkantoor aan de Neude lange tijd niet toegankelijk vanwege politieonderzoek.

Omstreeks 11.15 uur kregen brandweer en politie de melding dat er een rookmelder was afgegaan in het postkantoor. Door de brandweer werd een onderzoek ingesteld maar geen brandhaard aangetroffen.Gezien deze verdachte situatie werden alle medewerkers gehoord.

Na verhoren en het ingestelde onderzoek werd duidelijk dat een medewerker stiekem had gerookt in het pand. Deze sigaret was gaan smeulen in een prullenbak. Toen de medewerker dit in de gaten kreeg, pakte ze de vuilniszak en gooide deze weg. Het brandalarm was toen al afgegaan.

Toen dit bekend was, werd het pand weer vrijgegeven

Inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT Vrijdag 24 oktober kreeg de politie rond 22.00 uur melding van een woninginbraak aan de Westravenstraat. Binnen twee minuten was de politie ter plaatse. Daar zagen agenten jongens die aan het signalement voldeden, die wegrenden toen zij de politie zagen. Twee van hen, 18 en 19 jaar oud uit Utrecht, konden aangehouden worden. Beiden hadden diverse goederen bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Mishandeling vader en zoon

VLEUTEN Zaterdag 25 oktober kreeg de politie rond 08.00 uur melding van een mishandeling in de Utrechtse Bazaar. Een 52-jarige man uit Tiel was tegen een andere man aangelopen, maar nadat hij zijn excuses aangeboden werden hij en zijn 24-jarige zoon in elkaar geslagen door de twee zoons van de andere man. Beide zoons, 21 en 25 jaar uit Amersfoort, zijn aangehouden en krijgen een weekendarrangement.

Vernieler aangehouden

UTRECHT Nadat een 23-jarige Utrechter uit een horecagelegenheid aan de Oudkerkhof was gezet vanwege een woordenwisseling, gooide hij een ruit van een winkel in. De politie kreeg rond 02.30 uur melding hiervan en hield de man aan. Hij verzette zich hevig en is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Geweld op het voetbalveld

UTRECHT Tijdens een voetbalwedstrijd op zaterdagmiddag 25 oktober op de Manitodreef, heeft een speler een gebroken kaak opgelopen. De 34-jarige Utrechter kreeg een kaakslag van een nog onbekende speler van de tegenstander, die met een rode kaart het veld verliet. De gewonde speler is met een gebroken kaak naar het AZU gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verdenking vuurwapen

UTRECHT Vrijdag 24 oktober heeft de politie rond 16.00 uur twee mannen aangehouden, op verdenking van het in bezit hebben van een vuurwapen. Een anonieme getuige tipte de politie dat twee mannen, die een bankfiliaal op het Neude binnengingen, mogelijk een vuurwapen bij zich hadden. De politie heeft de twee, 37 jaar uit Zeist en 40 jaar uit Utrecht, aangehouden. Ze hadden geen vuurwapen bij zich, maar zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Voor verdachte situaties en noodsituaties kunt u de politie bellen op
1-1-2.

Agressieve verkopers (vervolg persbericht 23.10.08)

UTRECHT- Op woensdag 22 oktober werden twee agressieve verkopers aangehouden. Bij de politie zijn al een tiental aangiften binnengekomen tegen deze mannen.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat een bewoner aan de Dommeringdreef een tweetal mannen aan de deur had gehad die op een vervelende manier rookmelders te koop aanboden.

De mannen drongen aan tot snelle van verkoop en betaling. Bij de politie waren al meerdere soortgelijke meldingen binnengekomen over deze vervelende werkwijze. Opvallend was ook dat er iedere keer andere bedragen werden gevraagd en dat er grote druk op de kopers werd uitgeoefend. Ook werd duidelijk dat de mannen bij een adres mogelijk iets hadden weggenomen uit een woning. Na enig zoeken werd hun auto, een BMW X 5 aangetroffen in de wijk. Nadat de mannen, 29 en 33 uit Uithoorn en Amsterdam, bij hun auto waren aangekomen werden zijn direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bij de politie zijn al een aangiften binnengekomen van personen die door deze mannen zijn opgelicht.