Politie Haaglanden

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Hatecrimes

Persberichten 26 oktober

Den Haag, 26-10-2008

Fietsendieven aangehouden dankzij getuigen
Den Haag Dankzij oplettende getuigen werden vrijdag 24 oktober twee fietsendieven aangehouden. De getuigen zagen omstreeks 22.20 uur drie mannen fietsen achterin een busje laden, kennelijk met de bedoeling deze te stelen. Toen de getuigen de mannen hierop aanspraken, laadden zij de fietsen weer uit en gingen er met het busje vandoor. Op het moment dat de getuigen de mannen even later toch weer terug zagen komen, belden zij de politie. Die hield de twee Hagenaars (23 en 43 jaar) aan. De derde verdachte was er ondertussen met een fiets vandoor gegaan. De politie onderzoekt de zaak.

Politie zoekt getuigen schietpartij
Den Haag Bij een schietpartij zondagnacht 26 oktober omstreeks 02.15 uur raakte een 20-jarige man uit Irak gewond. Politieagenten troffen het slachtoffer op het Spui aan, de schietpartij vond plaats op de Lange Poten. Korte tijd later hield de politie vijf mannen aan in de leeftijd van 16, 17,19 en 29 jaar uit Den Haag en Rotterdam. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht en daar geopereerd. De politie zoekt getuigen van deze schietpartij. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die de politie kan helpen, neem dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M, Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Overval buurtsuper, politie zoekt getuigen
Den Haag - De politie zoekt getuigen van een overval 25 oktober om 20.55 uur op een supermarkt aan de Betje Wolffstraat. Een gemaskerde man kwam de winkel binnen, bedreigde de mederwerker en vroeg om geld. De man verliet het pand met een onbekende buit. De dader liep de Betje Wolffstraat in en daarna de Pieter Langendijkstraat in. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u andere informatie die kan helpen deze overval op te lossen neem dan contact op met de recherche van bureau Zuiderpark vis 0900-8844. Liever anoniem, dan via 0800-7000

Vast na vernieling auto
Den Haag - Een getuige zag 26 oktober om 01.25 uur vier mannen een auto vernielen op de Haringkade. De ruiten van de auto waren ingeslagen. Omdat de getuige een duidelijk signalement gaf konden gewaarschuwde agenten de vier mannen aanhouden. De mannen, in de leeftijd van 21, 22, 25 en 35 jaar, allen uit Den Haag, zitten nog vast voor verhoor.

Automobilist verstopt zich na aanrijding met gewonden Den Haag Bij een aanrijding 24 oktober om 23.15 uur op de Lozerlaan raakte in totaal drie personen gewond. Een 33-jarige automobilist uit Den Haag reed met hoge snelheid op de Lozerlaan tegen een auto die in dezelfde richting reed. De auto met daarin vier vrouwen raakte van de weg en schoot tegen een boom. Twee van de vier vrouwen ( 22 en 24 jaar beiden uit Den Haag) raakte gewond en werden overgebracht naar een ziekenhuis. De Hagenaar bekommerde zich niet over de slachtoffers. Hij rende weg, wade door een sloot en verstopte zich achter een boom. Politiehond Marco vond zonder enige moeite de weggelopen bestuurder en haalde hem uit zijn schuilplaats. Ook de Hagenaar moest zich onder doktersbehandeling stellen, in het ziekenhuis werd van de verdacht ook een bloedproef afgenomen. De politie onderzoekt de aanrijding.

Val op, fiets verlicht
Den Haag Op de Gravenstraat hielden agenten van Politie Haaglanden vrijdagavond 24 oktober tussen 19.30 uur en 22.00 uur een fietsverlichtingscontrole. In totaal werden 42 bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder fietsverlichting. Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.
Vanaf 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden: De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de
fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd. Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug.
De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets
vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen.
Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking
kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn.
Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsite www.losselampjesmogenook.nl

Dronken man regelt verkeer
Den Haag Politieagenten troffen 25 oktober om 00.50 uur een 25-jarige man uit Den Haag aan op de Neherkade die verkeer aan het regelen was. De Hagenaar, die behoorlijk gedronken had, viel meerdere keren tegen de politieauto aan toen hij probeerde zijn ID uit zijn portemonnaie te pakken. Uiteindelijk kon de Hagenaar alleen een ziekenfonds pasje aan de agenten laten zien. De man moest mee naar het bureau. Met een proces verbaal voor openbare dronkenschap kon hij het bureau weer verlaten.

Vier knapen opgepakt voor vernieling
Den Haag - Een agent in vrije tijd zag 25 oktober om 22.45 uur dat op het Parijsplein een brandje was en dat een aantal jongeren een fietsenrek vernielde. Gewaarschuwde politieagenten hielden op grond van een duidelijk signalement vier jongens in de leeftijd van 12 en 14 jaar (allen uit Den Haag) aan. Het brandje werd direct geblust, de vier moesten mee nar het politiebureau. De ouders zijn in kennis gesteld, de jongens zitten nog vast voor verhoor.

Veel te hard
Leidschendam Een 36-jarige automobilist uit Nieuwkoop reed 24 oktober om 19.50 uur op de A4 ter hoogte van Leidschendam meer dan 160 km/u terwijl de toegestane snelheid 100 km/u bedraagt. Politieagenten hielden de man aan en vorderden zijn rijbewijs in. Met een proces-verbaal op zak kon de man verder.

Beschonken bestuurders
Rijswijk Een 44-jarige Hagenaar werd vrijdagavond 24 oktober aangehouden toen hij teveel gedronken had. Een motoragent zag de man omstreeks 19.00 uur rijden op de Geestbrugweg en besloot hem te controleren. Omdat de man teveel gedronken had, hield hij de Hagenaar aan. Op het politiebureau blies de man 560 ugl. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur op zak mocht hij weer naar huis. Zaterdag 25 oktober omstreeks 05.00 uur was het raak op de Mr. Le Poolestraat. Daar blies een beginnend bestuurder, een 20-jarige Rijswijker, 525 ugl. Ook hij kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.
Vast voor vernielen zonnescherm
Rijswijk Een getuige zag 26 oktober om 01.10 uur dat op de Willemstraat enkele jongens bij een zonnescherm stonden en dat één van hen het zonnescherm vernielde. Even later stapten de vijf in en auto en reden richting Ypenburg. Op grond van een duidelijk signalement hielden politieagenten even later op de Ooievaarsstraat een 19-jarige man uit Nootdorp aan. De jongen zit nog vast voor verhoor.

Slingerend onderweg
Honselersdijk Een 35-jarige automobilist uit s-Gravenzande reed 26 oktober om 00.20 uur al slingerend op de Nieuweweg. Politieagenten controleerden de s-Gravenzandenaar, hij had bloed doorlopen ogen en sprak met en dubbele tong. Hij moest een blaastest afleggen en blies 910 ugl. De man leverde zijn rijbewijs direct in en ging met een proces verbaal op zak naar huis.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Auto te water
Wateringen De politie kreeg zaterdagmorgen 25 oktober omstreeks 06.10 uur de melding dat er op de Wippolderlaan een auto te water zou zijn. Naast de politie gingen ook de brandweer en de ambulance ter plaatse. De auto bleek op zijn kop in het water te liggen. De bestuurder had zichzelf inmiddels in veiligheid weten te brengen. De man bleek in een flauwe bocht de berm te zijn ingereden en via een oude verlichtingskast en een knotwilg in de sloot te zijn beland. Hij werd vanwege onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat er vermoedelijk alcohol in het spel is, werd van hem door een politiearts bloed afgenomen voor een alcoholtest.

Teveel op, rijbewijs kwijt
De Lier Een 40-jarige automobilist uit Den Haag moest bij een alcoholcontrole op de Burgemeester van Doornlaan 25 oktober om 20.10 uur blazen. De Hagenaar blies 735 ugl en kon zijn rijbewijs direct inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Val op, fiets verlicht
Delft Op de Michiel de Ruyterweg en de Zusterlaan hielden agenten van Politie Haaglanden vrijdagavond 24 oktober tussen 21.15 uur en 22.50 uur een fietsverlichtingscontrole. In totaal werden 24 bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder fietsverlichting. Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.
Vanaf 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden: De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de
fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd. Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug.
De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets
vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen.
Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking
kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn.
Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsite www.losselampjesmogenook.nl
Graffitikunstenaars aangehouden na inbraakalarm Delft Dankzij een inbraakalarm werden zaterdag 25 oktober 2 Delftenaren aangehouden voor het spuiten van graffiti. Omstreeks 03.00 uur ging een inbraakalarm af van een bedrijf op de Schieweg. Op beveiligingsbeelden van het bedrijf waren twee personen zichtbaar die over het spoor liepen. Agenten troffen ter hoogte van het station twee Delftenaren van 22 jaar aan op het spoor. Omdat één van hen verse verfsporen op zijn schoenen had en in zijn rugzak 7 spuitbussen verf, werden de twee aangehouden. De agenten gingen op onderzoek uit en troffen in de omgeving nog natte graffiti aan. De mannen werden voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Op het fototoestel van één van de verdachten stonden fotos van de door hen gemaakte graffiti. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt. Van betrokkenheid bij het inbraakalarm is niets gebleken.

Op de bon
Pijnacker/Nootdorp Een oplettende getuige waarschuwde zaterdag 25 oktober omstreeks 02.30 uur surveillerende agenten dat hij een personenauto diverse stoeprandjes had zien raken. Agenten zagen de bewuste auto rijden op de Stationsstraat rijden en gaven de bestuurder, een 27-jarige man ut Pijnacker, een stopteken. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 770 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Te water en rijbewijs kwijt
Pijnacker Een 19-jarige automobilist uit Pijnacker raakte 26 oktober omstreeks 02.40 uur door een nog onbekende oorzaak met zijn auto op de Katwijkerlaan te water. De bestuurder en de andere drie inzittenden konden zelf op de kant komen. De man uit Pijnacker moest blazen en blies 380 ugl. Omdat de man beginnend bestuurder is moest hij zijn rijbewijs direct inleveren.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Beginnend bestuurder aangehouden
Zoetermeer Een 24-jarige Zoetermeerder werd zaterdag 25 oktober aangehouden toen hij met teveel drank op achter het stuur zat. Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks 01.30 uur op de Dirc van de Doortogelaan. Omdat de man, een beginnend bestuurder, teveel gedronken had, hielden zij hem aan en brachten hem naar het bureau. Daar blies hij 320 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Niet luisteren dan voelen
Zoetermeer Een 18-jarige man uit Voorschoten en een 23-jarige vrouw uit Zoetermeer zijn door de politie aangehouden omdat zij 26 oktober omstreeks 04.20 uur bleven staan toen agenten hen vorderden weg te gaan. De twee bevonden zich op het Oostwaarts waar een groep jongelui overlast veroorzaakten. Agenten vorderden de groep weg te gaan waarop de twee bleven staan. Beiden zitten nog vast voor verhoor.