Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HURENVANBUREN.NL OPLOSSING VOOR KREDIETCRISIS

De kranten staan er bol van: de kredietcrisis bij de banken en de naderende economische recessie. Wat dit allemaal precies gaat inhouden voor de gewone man, is onduidelijk. Waarschijnlijk moet iedereen de broekriem weer gaan aanhalen. Dat betekent in de praktijk: dure aankopen uitstellen en luxe terugbrengen tot een minimum. Gelukkig is er Hurenvanburen.nl.

Niet iedereen beschikt standaard over een kruiwagen of lange ladder, een aanhanger of hogedrukspuit. Soms staat slechts twee straten verderop een ongebruikt exemplaar. Ook van onalledaagse zaken als een beamer, terrasverwarmer of Pietenpak. De website Hurenvanburen.nl, een initiatief van Cees Zwart uit Assendelft, brengt vraag en aanbod eenvoudig bij elkaar. En bemiddelt behalve in apparaten en gereedschappen ook in diensten, allemaal voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Gratis
Op de website zoeken als huurder staat iedereen vrij en kost helemaal niets. Contact met de verhuurder komt via de mailprogramma van het 'buurtplein' tot stand. De andere partij blijft anoniem tot er sprake is van een huurovereenkomst. Dit om te voorkomen dat algemeen bekend raakt waar de (vaak) dure spullen zich bevinden. Zaken of diensten aanbieden kan alleen na registratie. Een particulier mag gratis tien advertenties plaatsen. Bijvoorbeeld om zich te presenteren als klusjesman, tuinman, kapster of oppas en om gereedschap of apparatuur beschikbaar te stellen. Dat biedt niet alleen kansen om iets bij te verdienen, maar ook om buurtgenoten te ontmoeten.

Hurenvanburen is goedkoop, gemakkelijk en gezellig. Speciaal voor de Landelijke Bewonersdag op 1 november in de Utrechtse Jaarbeurs introduceert Cees Zwart de term Burenbuurthulp. Een centrale persoon per wijk of dorp die op Hurenvanburen adverteert en zich binnen loopafstand beschikbaar stelt voor allerlei ondersteunende diensten. Dat kan variëren van het vervangen van een lamp tot het maaien van gras of misschien zelfs hulp bij het aantrekken van steunkousen. Voor niets of tegen een geringe vergoeding. Gewoon uit medemenselijkheid, een kostbaar goed in de huidige tijd.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u de website www.hurenvanburen.nl raadplegen. Of neem contact op met Cees Zwart via e-mail c.zwart@hurenvanburen.nl of telefonisch op 075-6875028

Foto rechten vrij
www.hurenvanburen.nl/hurenvanburenpic.gif