Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 26 oktober 2008 Rosita de Vries: 053- 455 5588

Auto eindigt na aanrijding in tuin

Oldenzaal

Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising Richtermaatstraat - Dellenbeekstraat is één personenauto in een voortuin terechtgekomen. Beide bestuurders bleven ongedeerd, wel bleek één bestuurder teveel alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vrijdag 24 oktober omstreeks 09.15 uur verleent een 49-jarige Oldenzaalse automobilist op de Richtermaatstraat geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 27-jarige Oldenzaler in zijn auto. Bij de aanrijding die ontstaat schiet de auto van de 27-jarige de voortuin in van een 51-jarige bewoner van de Richtersmaatstraat en komt hier tot stilstand. Omdat in Twente de regel "botsen is blazen" geldt, worden beide bestuurders onderworpen aan een alcoholtest. Hieruit blijkt dat de 27-jarige vermoedelijk teveel alcohol heeft gedronken. Hij wordt overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag is 1,5 promille. Tegen beide automobilisten zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-134360)

Drie alcomobilisten veroorzaken aanrijding

Almelo, Hengelo, Denekamp
Drie automobilisten die onder invloed van alcohol verkeerden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 25 oktober alledrie een aanrijding veroorzaakt. Een Hengeloër maakte het wel erg bont door er vandoor te gaan. Alledrie de bestuurders hebben hun rijbewijs moeten inleveren.

Van vrijdag op zaterdagnacht 25 oktober omstreeks 01.15 uur kwam een melding binnen bij de politie Twente dat in Almelo op de Aalderinkssingel een auto tegen een boom was gereden. Ter plaatse zagen de agenten inderdaad een auto op de linkerrijbaan staan, waarvan de bestuurder licht gewond was. Bij controle bleek het te gaan om een 51-jarige Almeloër. Omdat de 51-jarige niet instaat was een blaastest te voltooien is een bloedproef gedaan in het ziekenhuis. Deze kon hij omstreeks 03.30 uur weer verlaten. Zijn rijbewijs en zijn kentekenbewijs zijn ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-134753)

Diezelfde nacht omstreeks 01.30 uur zien de surveillerende agenten een auto met hoge snelheid rijden over de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Als zij de automobilist een stopteken geven verhoogd deze zijn snelheid en gaat ervandoor via de Schalkburgerstraat. De agenten zetten een achtervolging in, waarbij het met hoge snelheid dwars door Hengelo gaat. Op de splitsing Vikkershoek met de Kanaaldijk heeft de automobilist zijn auto niet meer onder controle en rijdt tegen een lantarenpaal en komt in de naastgelegen sloot tot stilstand. De automobilist, een 32-jarige Hengeloër, blijft ongedeerd. Hij is aangehouden en voor verder verhoor ingesloten. Tevens is een bloedproef afgenomen, dit in verband met het vermoeden dat de 32-jarige naast alcohol ook drugs en/of medicijnen gebruikt heeft. Zijn rijbewijs en auto zijn ingevorderd. (08-134750)

Niet veel later diezelfde nacht, omstreeks 02.00 uur, krijgen surveillerende agenten van Denekamp opdracht om te gaan richting Voskampsweg omdat de verdachte van een aanrijding op de Brandlichterweg in die richting zou zijn weggereden. Op de Voskampsweg treffen zij midden op de weg de auto die de aanrijding veroorzaakt zou hebben aan. Als de bestuurder uit de auto stapt kan hij nauwelijks op zijn benen blijven staan. Hierop wordt hij, een 30-jarige man uit Tubbergen, aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij ruim 2 promille op de ademanalyse. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-134765)

Zakkenrollers actief

Enschede, Hengelo

Zaterdag 25 oktober heeft de politie Twente van elf slachtoffers aangifte opgenomen van zakkenrollen. De politie adviseert, met name op drukke plaatsen, altijd alert te zijn op je eigendommen.

De politie Twente heeft zaterdag 25 oktober tussen 13.30 uur en 20.00 uur van elf slachtoffers van zakkenrollen aangiftes opgenomen. Vijf slachtoffers zijn in het centrum van Enschede bestolen, vijf personen zijn in Hengelo-Centrum het slachtoffer geworden en één slachtoffer van zakken rollen deed aangifte in Almelo.

Van alle dames werd uit de tas de portemonnee ontvreemd.

Preventietips zakkenrollen

· Draag uw tas met de schouderriem om een schouder en de hals, zodat tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u; · Draag uw tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar uw lichaam toegekeerd); · Gebruik een tas van stevig materiaal dat niet makkelijk doorgesneden kan worden; · Neem uw tas altijd mee in de paskamer; · Let goed op uw spullen op plekken waar het heel druk is (bijvoorbeeld in een wachtrij en bij gedrang.) · Let op wanneer iemand uw aandacht probeert af te leiden (iemand loopt tegen u aan of een onbekend persoon spreekt u aan.) Een eventuele handlanger maakt gebruik van uw afleiding en slaat zijn slag. Veel zakkenrollers opereren als duo's. · Neem nooit meer geld mee dan u nodig denkt te hebben;

Doe altijd aangifte. Het signalement van uw dader of de precieze toedracht, kan wel eens extra tips voor de politie opleveren bij het opsporen van zakkenrollers of misschien vinden medeburgers (een deel van) uw spullen wel terug en geven dit af bij de politie of gemeente. (oa.08-134865/134902)

Beginnende bestuurder is rijbewijs kwijt

Vriezenveen

De politie Twente heeft 26 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist omdat hij met teveel alcohol op in zijn auto reed.

Zondagnacht 26 oktober omstreeks 01.00 uur controleerde surveillerende agenten een 21-jarige man uit Groningen op alcohol gebruik. Hij was de agenten opgevallen omdat hij met hoge snelheid over de Petersburgstraat reed. Aan het bureau blies de 21-jarige 1,5 promille. Omdat hij een beginnende bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-135048)

Man voor vernieling ruiten aangehouden

Hengelo

De politie Twente heeft 26 oktober een 20-jarige man uit Schalkhaar aangehouden als verdachte van het vernielen van drie ruiten.

Surveillerende agenten kregen in de nacht van zaterdag op zondag 26 oktober om 02.50 uur melding dat een man de ruiten van de oude bioscoop aan de Beekstraat insloeg. Ter plaatse bleek dat inderdaad drie ruiten waren vernield. Op aanwijzing van portiers van overgelegen horecagelegenheid kon de verdachte worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 20-jarige man uit Schalkhaar. Hij is nadat hij voor zijn verwonding aan zijn hand door de eerste hulp was behandelt, overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor is ingesloten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-135073)

Auto op de kop in weiland

Delden

Een 32-jarige Almelose automobilist raakte licht gewond toen hij zondagnacht de macht over het stuur verloor en op de kop in een weiland terechtkwam.

Politie Twente kreeg zondagnacht 26 oktober, omstreeks 02.30 uur, een melding dat een auto op de kop in een weiland aan de Europalaan lag. Ter plaatse zagen de agenten inderdaad een auto in het weiland liggen waarvan de bestuurder, een 32-jarige Almeloer, licht gewond was. De 32-jarige verklaarde dat hij door onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt was geraakt en hierbij aan de linkerzijde van de weg op de kop in het naastgelegen weiland terecht was gekomen. Hij is ter behandeling van zijn hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis, waar eveneens een bloedproef is afgenomen. Zijn auto is afgesleept en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-125062)

Aanrijding letsel

Almelo

Bij een aanrijding zaterdag 25 oktober tussen twee auto's op de kruising Sluitersveldssingel - v Rechteren Limpurgsingel zijn twee personen dusdanig gewond geraakt, dat zij met onbekend letsel moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Zaterdagavond 25 oktober omstreeks 20.00 uur rijdt een 21-jarige Almelose automobiliste samen met twee passagiers over de Sluitersveldssingel. Bij de verkeerslichten rijdt zij, zodra het groen wordt de kruising met de v. Rechteren Limpurgsingel op. Op dat moment wordt zij in de linkerflank aangereden door een personenauto, bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Vriezenveen, die vermoedelijk door rood is gereden. Bij de aanrijding raken de 21-jarige en haar 12-jarige Rijssense passagiere gewond, de tweede passagier blijft ongedeerd. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal van de aanrijding zal worden opgemaakt. (08-135005)

Vier ongevallen letsel door vermoedelijk laagstaande zon

Enschede, Haaksbergen

De politie Twente heeft zaterdag 25 oktober vier aanrijdingen met letsel opgenomen waarbij alle betrokkenen verklaarden dat door de laaghangende zon hun zicht beperkt was.

Zaterdag 25 oktober omstreeks 12.30 uur krijgt de politie Twente melding dat in Haaksbergen op de Frankenhuis rotonde een 39-jarige Enschedese automobiliste, een 56-jarige fietsster uit Haaksbergen, bij het verlaten van de rotonde, over het hoofd heeft gezien. De 56-jarige is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. (08-134861)

Eerder die ochtend omstreeks 10.00 uur kregen agenten van Enschede een melding dat een 21-jarige fietser uit Enschede over het hoofd was gezien door een 80-jarige Enschedese automobilist die op de Weerseloseweg linksaf de Vergertweg in wilde slaan. De 21-jarige raakte bij de aanrijding gewond aan arm en hoofd, hij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. (08-1134827)

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie Twente melding van twee aanrijdingen met letsel op de Haaksbergerstraat. De eerste was op de kruising met de Usselerveenweg. Hierbij raakte een 55-jarige vrouwelijke passagiere gewond omdat een 69-jarige automobilist de kruising op was gereden zonder voorrang te verlenen. De 55-jarige is met rug en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De tweede aanrijding werd rond hetzelfde tijdstip gemeld met de kruising Weleweg. Hierbij werd door een 63-jarige automobilist uit Doetinchem, de auto van een 88-jarige man uit Hengelo over het hoofd gezien. Deze kwam tot stilstand tegen een boom. De 88-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-134895/134877)

Alle vier automobilisten verklaren dat zij hun slachtoffers niet gezien hebben vanwege de laagstaande zon. Processen-verbaal van de aanrijdingen zullen worden opgemaakt.

---- --