Ingezonden persbericht


Positief weekend voor het DeGraaf Grand Prix Team niet uitbetaald in de race

Het positieve weekend tijdens de GP Parts Europe de la Comunitat Valenciana is niet met het gewenste resultaat afgesloten. Alle drie de DeGraaf Grand Prix rijders haalde de finish niet. Stevie Bonsey reed op een keurige zesde positie todat hij onderuit ging. Danny Webb kende al technische problemen bij de start en in zijn haast om het verloren terrein goed te maken kwam Webb ten val. Hugo van den Berg werd al in de eerste ronde door een andere rijder van de motor gereden.

De warm-up sessie verliep voor Stevie Bonsey goed. De Amerikaan wist wederom een aantal keren naar de snelste tijd te rijden. Uiteindelijk sloot Bonsey de sessie op een 11e plek af met maar 0,6 seconde achter de snelste man en tevens de 2008 wereldkampioen Mike Di Meglio. Danny Webb kwam al in de tweede ronde ten val in de eerste bocht samen met de Hongaar Gabor Talmacsi. Voor de Engelsman was de sessie afgelopen dus al snel afgelopen. Hugo van den Berg reed snellere rondetijden dan de zaterdag kwalificatie maar kwam niet verder dan de 35e positie.

De laatste race van het seizoen was er een om snel weer te vergeten. Het hele weekend wist de DeGraaf Grand Prix rijders goede rondetijden zien en er was dan ook hoop voor de race op goede resultaten. Hugo van den Berg was het eerste slachtoffer. In de eerste ronde reed de Franse rijder Bastien Chesaux tegen Van den Berg aan en was het einde race voor de symphatieke Nederlander. Deze race was tevens de laatste race voor Van den Berg in de Grand Prix'. Volgend seizoen zal Van den Berg zijn geluk beproeven in het Europees Kampioenschap Superstock 600 die samen wordt verreden met het World Superbike kampioenschap.

Stevie Bonsey kende een goede race. In het begin reed de Amerikaan zelfs mee met de kopgroep. Na een aantal ronden vormde Bonsey de tweede groep samen met de Italiaan Ianonne. Helaas ging het mis in de 15e van de 24 ronden tellende race. Bonsey kwam ten val liggend op een zesde positie.

Danny Webb kreeg problemen met zijn motor in de verkennigs ronde. Op de grid werd het nodige gedaan maar mocht uiteindelijk niet baten. De motor viel stil tijdens de start en Webb begon aan een inhaal race. De Engelsman ging onderuit in de zesde ronde en liep hierbij geen blessures op.

Stevie Bonsey (DNF): "Het was een goed weekend voor mij op de race na. Ik probeerde zo hard mogelijk te rijden en was aan het pushen. Helaas verloor ik de controle over de voorkant en was het einde race. Maar ja, dit soort dinge gebeuren. Nu heb ik tijd om me voor te bereiden voor mijn 250cc ritje volgend seizoen en zal ik veel trainen deze winter. Ik wil graag mijn team bedanken voor dit seizoen en we zullen elkaar volgend jaar zeker nog tegen komen."

Danny Webb (DNF): "Dit weekend was het laatste weekend van het seizoen en het was niet het beste weekend van het jaar. Ik moet dit snel vergeten en concentreren op het volgende seizoen waar ik voor de titel wil strijden. De race ging niet goed. Ik had al een crash in de warm-up sessie en dat heeft de kabel geraakt naar het ontstekingskastje blijkt achteraf. Hierdoor hadden we problemen bij de start en reed de motor niet goed gedurende race. Uiteindelijk gooide de machine mij uit het zadel en had ik een harde crash. Gelukkig heb ik niets en het seizoen is nu over. Ik weet dat ik de snelheid heb en volgend jaar heb ik de beschikking over een officiële fabrieks Aprilia en wil ik in 2009 voor de titel strijden. Ik wil graag mijn team bedanken. Ze waren het hele weekend sterk en ik kijk dan ook alweer uit naar 2009!"

Hugo van den Berg (DNF): "Jammer dat ik zo het seizoen moet afsluiten. Ik werd er in de 4e bocht al afgereden en mijn race was over. Ik heb een kleine vingerblessure maar niks ernstigs. Ik heb dit jaar veel geleerd als coureur en wil voornamelijk Arie Molenaar bedanken voor de kans die hij mij heeft gegeven. Ik wil het team bedanken voor de steun die ze mij dit seizoen hebben gegeven. Het was niet altijd even makkelijk maar ondanks dit was het voor mij een onvergetelijk seizoen. Ik wil het team en speciaal Danny, het is toch mijn maatje geworden, heel veel succes toewensen het komende seizoen."