Politie Zeeland


---


O-2083-2008 Auto total loss bij aanrijding, Goes
Zaterdagmiddag rond 13.30 uur vond op de kruising Appelstraat/Fruitlaan een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 18-jarige automobilist uit Goes reed over de Appelstraat en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een van linkskomende personenauto die werd bestuurd door een 80-jarige plaatsgenoot.
Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De auto van de 80-jarige man raakte bij de botsing total loss, de andere auto had schade aan de voorzijde.

O-2084-2008 Schade bij aanrijding, Wissenkerke
Zaterdagmiddag rond 16.40 uur vond op de Oost-Westweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's .
Een 21-jarige automobiliste uit de gemeente Noord-Beveland reed over de Provincialeweg, komende uit de richting van Wissenkerke. Op de kruising met de Oost-Westweg verleende zij geen voorrang aan een auto die van links kwam. Achter het stuur van deze auto zat een 40-jarige man uit Best. Bij de aanrijding die volgde, kwamen beide bestuurders met de schrik vrij. De auto van de vrouw had schade aan de linkerzijde, de andere auto raakte aan de gehele voorzijde zwaar beschadigd. Beide voertuigen werden weggetakeld.

Z-2085-2008 Fietser aangereden door auto, Clinge
Een 85-jarige fietser uit Hulst is zaterdagmiddag licht gewond geraakt toen hij tijdens het oversteken werd aangereden door een auto.
De man fietste rond 16.40 uur over het fietspad langs de Molenstraat. Ter hoogte van de Waterstraat sloeg hij linksaf. Hierbij liet hij een achterop komende auto, bestuurd door een 63-jarige vrouw uit dezelfde gemeente, niet voor gaan. Bij de aanrijding die volgde, raakte de 85-jarige fietser gewond aan zijn hand en hoofd. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel verzorgd.

R-2086-2008 Politie vordert rijbewijzen in
Tijdens alcoholcontroles heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag de rijbewijzen ingenomen van drie bestuurders.
Op de Rouaansekaai te Middelburg werd omstreeks 00.30 uur een 23-jarige bromfietser, afkomstig uit 's Gravenhage, betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.30 uur werd op de Burenpolderweg in Yerseke een 21-jarige Portugese automobilist aan de kant gezet. Ook hij had teveel alcohol gedronken.

Op de A58 ter hoogte van Rilland reed rond 03.00 uur een auto met hoge snelheid slingerend over de weg. Had beide rijstroken en de vluchtstrook nodig om op de weg te blijven. Ter hoogte van de afrit Rilland werd de auto aan de kant gezet en van de bestuurder, een 49-jarige inwoner van de gemeente Reimerswaal, een blaastest afgenomen. Hij had ruim 3,3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.