Ingezonden persbericht


Oplettende Renger voorkomt megacrash in Hockenheim

Renger van der Zande is de laatste Formule 3 Euroseries-race in Hockenheim als vijfde gefinisht. In een bizarre wedstrijd, die eigenlijk geen race mocht heten, reed hij voornamelijk achter de safety-car, omdat veel concurrenten hard van de baan gingen. Een van die concurrenten was James Jakes, die vol op Renger in leek te klappen, maar oplettend handelen van de Prema-coureur voorkwam een megacrash. De vijfde plaats betekent dat Renger op een bijzonder knappe vierde plaats is geëindigd in het kampioenschap.

"Ik heb amper een raceronde gereden", zei Renger. "Ik heb voornamelijk zigzaggend achter de safety-car rondgereden. Ik had nog wel de nodige plannen voor de race, maar zo gaat dat soms. Toen Jakes eraf vloog in de hairpin zag ik het achter me gebeuren. Ik zag de chaos en had direct door dat hij me vol ging raken als ik niks zou doen. Ik gaf daarom maar een flinke dot gas, waardoor ik de bocht miste, maar een flinke crash voorkwam."

"Terugkijkend op dit seizoen kan je zeggen dat we erg sterk van start zijn gegaan, maar dat we vervolgens wel wat steekjes hebben laten vallen. Als we een paar puntjes meer hadden behaald, was ik als tweede geëindigd. Desalniettemin was het een bijzonder mooi en spannend seizoen en kijk ik uit naar de traditionele allerlaatste Formule 3-race van het seizoen, in Macau."