KNHS


Zoer pakt tweede plek in Zuidlaren
24 oktober 2008
Albert Zoer

ZUIDLAREN - De rentree van Albert Zoer in het internationale paardenwereldje is uitstekend verlopen. Donderdagavond greep de Nederlandse topper voor zijn eigen Drentse publiek in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren, de tweede plaats in een rubriek voor jonge paarden. De winst ging naar de Argentijn Adolfo Pacheco, die net als Zoer foutloos bleef.

Het voelt goed, aldus de 33-jarige Drent, die in Zuidlaren voor het eerst weer acteert op internationaal niveau, na zijn onfortuinlijke val in juli. Toen brak Zoer tijdens een training zijn linker scheen- en kuitbeen en was lange tijd uitgeschakeld. Hij miste daardoor ook de Olympische Spelen in Hongkong.

Donderdag startte hij in Zuidlaren voor het eerst weer in internationale rubrieken. Met drie parcoursen achter de rug, heb ik het been behoorlijk belast, maar ik ondervind er tijdens het rijden nauwelijks hinder van. Dat bleek zeker in de derde internationale rubriek waarin Albert Zoer donderdag uitkwam. Op de 7-jarige schimmel Uraquay ging Zoer in een twee fasen wedstrijd over 1.35 m. foutloos rond en werd de man uit Echten tweede.

Toch, zo liet hij na afloop van die derde wedstrijd weten, merkte ik bij een korte wending toch even het been. Maar wanneer ik er behoorlijk last van krijg, kan ik zo naar de fysiotherapeut. Maar tot nu toe is daarvoor geen aanleiding.

Zoer ziet de komende dagen met vertrouwen tegemoet, maar wil zich niet direct scharen bij de kanshebbers die komende zondagmiddag gaan strijden om de Grote Prijs in Zuidlaren. Ik ben er drie maanden uitgeweest, dan kun je niet verwachten dat ik direct met de besten mee kan.

In één van de rubrieken op donderdag reed Zoer met Okidoki. Dat voelde goed en ik merkte dat springen op dit niveau voor hem geen probleem is. Ik heb wel weer vertrouwen in de toekomst.

Na Adolfo Pacheco en Albert Zoer werden de Nederlanders Jurgen Stenfert met Ultimeau en Michel Hendrix met Uwwalon respectievelijk derde en vierde. Vijfde werd de de Irese topper Jessiva Kuerten


1 Adolfo PACHECO (ARG) Capatole 1 0.00 25.78
2 Albert ZOER (NED) Uraquay 0.00 26.39

3 Jurgen STENFERT (NED) Ultimea 0.00 26.72

4 Michel HENDRIX (NED) Uwwalon 0.00 26.96

5 Jessica KüRTEN (IRL) Fashion 42 0.00 27.00

De Zweed Alexander Zetterman had donderdag met Laetitia een springrubriek tabel A over 1.40 m. gewonnen. Donderdagavond reed hij een halve seconde sneller dan de jeugdige Nederlandse amazone Suzanne Tepper (Veendam). Met de KWPN ruin Sensation ging Tepper rond in een tijd van 54.15, terwijl Zetterman zeven ritten later 53.55 op de klokken bracht.

De Estlander Hanno Ellerman kwam in deze internationale rubriek tot de derde plaats in 55.68 en Angelique Hoorn (Wanneperveen) werd vierde op de rug van Relinda in 57.05.

Eerder op de avond wist de Duitser Holger Hetzel met Kairos TSF een twee fasen-rubriek te winnen. Hij troefde de Nederlandse Angelique Hoorn (Wanneperveen) af met slechts 0.05 seconde. De Nederlandse olympiadedeelneemster kwam met Whycoconah tot 26.35 sec.

In de wedstrijd met hindernissen van 1.35 m. greep de Zwitser Niklaus Schutenberger de derde plaats.

Bron: NIC Zuidlaren