Politie Zeeland


---


W-2087-2008 Hennepkwekerij bij toeval ontdekt, Hulst
In een woning aan de Liniestraat is zaterdagavond bij toeval een hennepkwekerij ontdekt.
In het pand, waar op dat moment niemand aanwezig was, werden op de eerste verdieping en op zolder in totaal drie hennepkwekerijen aangetroffen. De 620 volgroeide hennepplanten waren rijp om geplukt te worden. Alle planten zijn in beslaggenomen.
De politie kwam de kwekerij op het spoor doordat die avond één van de buren bij de woningbouwvereniging melding had gedaan van hevige wateroverlast in de woonkamer. Uit onderzoek bleek dat het water door de muur heen kwam en afkomstig was uit deze woning. Op de zolder stond nl. een ton die was aangesloten op de waterleiding en die was overgelopen. Door Delta werd geconstateerd dat er buiten de meter om stroom werd afgetapt. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

W-2088-2008 Insluiping in woning, Zoutelande
Tijdens afwezigheid van de bewoners is zaterdag tussen 17.00 en 22.30 uur geld weggenomen uit een woning aan de Duinstraat.
Het gaat om een geldbedrag van enkele honderden euro's.

O-2089-2008 Fietsendief aangehouden, Goes
De politie heeft zondag een 24-jarige Pool aangehouden voor diefstal van een fietsen.
Agenten zagen de man rond 03.45 uur met een damesfiets over de Grote Markt lopen. Hoewel de fiets was afgesloten met een slot, sleepte de man de fiets gewoon met zich mee. Op de vraag van wie de damesfiets was en hoe hij daaraan kwam, kon hij geen antwoord geven. De 24-jarige man werd daarom aangehouden en samen met de fiets overgebracht naar het politiebureau. Daar bekende hij de fiets te hebben gestolen. Hij is na opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Even later meldde zich bij het servicecentrum de eigenaresse van de fiets.

W-2090-2008 Auto weg na woninginbraak, Zoutelande
Na een inbraak in een woning in vakantiepark Kustlicht, werd in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto gestolen.
De inbraak vond plaats tussen 02.15 en 07.15 uur. Uit de woning werden diverse spullen weggenomen waaronder kleding, een tas en de autosleutels van een naast de woning geparkeerde zwarte BMW X5. Deze auto werd gestolen. Enkele gestolen kledingstukken en de tas werden later in de omgeving teruggevonden.

W-2091-2008 Scooter gestolen, Oost-Souburg
Uit de afgesloten achtertuin van een woning aan de Hudsondwarsstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een scooter gestolen.
Het betreft een Yamaha, type SA14, kleur wit met blauw/gele stickers met het nr 46 erop.





Politie Zeeland