Gemeente Schagen

Stationswerkzaamheden en nieuwe spoorwegovergangen in Schagen

ProRail werkt van zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot maandag 27 oktober (5.00 uur) op verschillende plaatsten in de kop van Noord-Holland aan het spoor, onder meer in Schagen. Gedurende die periode rijden er geen treinen op het traject Heerhugowaard- Den Helder. De NS zet bussen in.

In Schagen worden de spoorwegovergangen op de Hoep en de Zuiderweg vernieuwd. Ook zijn er werkzaamheden op station Schagen, waardoor de stationstunnel gedurende het hele weekend afgesloten zal zijn. Daarom worden de spoorwegovergangen op de Hoep en de Zuiderweg niet tegelijkertijd afgesloten. De werkzaamheden op station Schagen leiden op zaterdag en zondag overdag tot geluidsoverlast. ProRail doet er alles aan om die overlast tot een minimum te beperken en rekent op het begrip van de omwonenden.

Omleidingen

Verkeer van en naar de wijk Hoep-Zuid wordt van zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot zondag 26 oktober (7.00 uur) omgeleid via de spoorwegovergang op de Hoep, en van zondag 26 oktober (7.00 uur) tot maandag 27 oktober (5.00 uur) via de spoorwegovergang op de Zuiderweg. Deze omleidingen worden ter plaatse met borden aangegeven.

Locatie

Werkzaamheden

Tijd

Zuiderweg

Vernieuwen spoorwegovergang

Zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot zondag 26 oktober (7.00 uur)

Hoep

Vernieuwen spoorwegovergang

Zondag 26 oktober (7.00 uur) tot maandag (5.00 uur)

Station Schagen

Voorbereidende werkzaamheden aanleg twee liften, een hellingbaan en overkappingen van trappen en perrons

Zaterdag 25 oktober (0.00 uur) tot maandag 27 oktober (5.00 uur)

Stationsvernieuwing

ProRail maakt station Schagen toegankelijker voor mindervalide reizigers door twee liften (op de perrons 1 en 2/3) en een nieuwe hellingbaan (aan de zijde van Hoep-Zuid) aan te leggen. Ook worden er overkappingen van de trappen en de perrons gerealiseerd. ProRail levert het vernieuwde station op in april 2009.

De werkzaamheden vinden plaats op:

q zondag 19 oktober, tussen 1.30 en 7.30 uur;

q maandag 20 oktober, tussen 1.30 en 5.30 uur.

ProRail maakt station Schagen toegankelijker voor mindervalide reizigers door twee liften (op de perrons 1 en 2/3) en een nieuwe hellingbaan (aan de zijde van Hoep-Zuid) aan te leggen. Ook worden er overkappingen van de trappen en de perrons gerealiseerd.

Er is mogelijk overlast door boorwerkzaamheden en mobiele verlichtingsmasten. ProRail doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken en rekent op het begrip van de omwonenden.

De werkzaamheden op 19 en 20 oktober dienen ter voorbereiding op de stationswerkzaamheden die in het weekend van 25 en 26 oktober gaan plaatsvinden. In het weekend van 25 en 26 oktober worden ook de spoorwegovergangen op de Zuiderweg en de Hoep vernieuwd en daarom rijden er dan geen treinen van en naar station Schagen. Meer informatie volgt.