VLC leidt Enterprise Information Management specialisten op in Spanje


CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20081026 -- Enterprise Information Management (EIM) specialist VLC draait al enkele jaren met succes een Young Professional Academy. In twee maanden tijd worden startende consultants opgeleid tot EIM consultant. Dit keer werd een gedeelte van de trainingen gegeven in Santander, Spanje.

Mathijs Kreugel, directeur van VLC, is erg enthousiast over deze toevoeging aan het programma. "Een belangrijke component van de academy is teambuilding. De consultants moeten niet alleen een goede inhoudelijke basis meekrijgen, maar ook elkaar en andere VLC-ers weten te vinden. Het uitvoeren van een gedeelte van de trainingen in Spanje heeft een enorme bijdrage geleverd aan de onderlinge band en de teamspirit. Daar gaan we nog jarenlang plezier aan beleven."

Niek Witte, medebedenker van het Spanje programma en één van de begeleidende docenten: "We hebben ervoor gekozen om er een inhoudelijk programma van te maken. 's Ochtends werden er relevante trainingen als projectmatig werken, agile software development en presentatievaardigheden gegeven, 's middags werd er in groepjes aan een case gewerkt. We hoopten dat er een gezonde onderlinge strijd zou ontstaan en dat is gelukt. Er werd hard gewerkt en de eindpresentaties voor de jury waren van zeer hoog niveau."

Inmiddels is het programma uitgebreid geëvalueerd en is er besloten de Spanje component te continueren. De volgende academy staat gepland voor begin 2009.

Over VLC
VLC is een ICT dienstverlener met een focus op Business Intelligence en Enterprise Content Management. VLC gelooft dat informatie als productiemiddel van steeds groter onderscheidend belang zal zijn. Daarin ziet VLC de kracht van de combinatie van haar specialisaties: Enterprise Information Management. VLC's doel is om haar opdrachtgevers betere resultaten te laten behalen door het slimmer, sneller of beter inzetten van informatie. Dit doet VLC met behulp van de software van partners.

www.vlc.nl