NPS/VARA/VPRO
vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

25 oktober 2008
www.buitenhoftv.nl

Buitenhof 26 oktober 2008
Zondag, 12.10 uur, Nederland 1.

Leven met kanker

Een op de 3 Nederlanders krijgt in de toekomst kanker. Hun aantal neemt toe, maar kankerpatiënten zullen ook langer leven door betere medicatie en nieuw onderzoek. Hoe gewoon wordt leven met kanker? Hoe gaan we met de patiënten om? En wat is de prijs die wij ervoor willen betalen. In Buitenhof een afscheidsinterview met Bob Pinedo, hoogleraar Geneeskundige Oncologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en oprichter van het VUmc Cancer Center Amsterdam.

Gasrotonde van Europa

De kredietcrisis en een mogelijke recessie hebben ook gevolgen voor de energiemarkt. Zo is de prijs van een vat olie de laatste maanden gehalveerd. Dat geldt ook voor andere fossiele brandstoffen. Wat betekent dit voor onze energiemarkt? Wat blijft er over van onze ambitie om de aardgasrotonde van Noordwest-Europa te worden? Een gesprek met Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken.

>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 26 oktober, 12.10 uur, Nederland 1.

Presentatie: Peter van Ingen Column: Jos de Beus Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Misja Pekel, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ewald Engelen
Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.
>

Uitzending: 26 oktober 12.10 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.

Reageren? Mail: buitenhof@vpro.nl