Ingezonden persbericht


Boek Thuis Presentatie zondag 26 oktober 2008

Wat is thuis? Schrijvers in diaspora en Nederlandse reisschrijvers bogen zich over de vraag hoe men zich een thuis maakt in een vreemd land. In Thuis staan verhalen vanaf de moederborst tot aan de rituelen van de dood. Verhalen over fata morgana's, stoffige wegen, drank en verbroedering, een warme familie in een Amsterdams kraakpand, Surinaamse hospita's en bloeiende rozen. Met o.a

Nezar Rohana Nies Medema/Lena Sangin, Raouf Moussad, Rashid Novaire, Wouter Muller

Thuis als leidraad dit boek is gekozen met On File, vereniging voor vluchtelingjournalisten en schrijvers en intermediair tussen vakgenoten. Thuis, Uitgeverij Atlas 2008, Nies Medema (red.)

De Schrijverskaravaan

Op 26 oktober 2008 trekt de Schrijverskaravaan door Amsterdam. De tochten met de rode bus van Artimobiel bieden een nieuwe kijk op de stad. Aan boord (nieuw)Nederlandse schrijvers die ons meenemen naar hun favoriete plekken. Deze bijzondere Amsterdammers presenteren hun verhaal over de buurt.

Programma : 26 oktober Centrum

Opstappen: De Balie (bij het Leidseplein)

Tijd: 12.30

Gastvrouw en gastheer: Yolanda Entius en Nasser Fakhteh

Hier ook alweer een slager, maar dan één die verdwenen is, en de vraag doemt op wie sneller is: de schildpad of de haas? Met Nasser Fakhteh ontmoeten we ontheemde schakers op het Max Euweplein.

Aansluitend in De Balie (o.v.): presentatie van het boek Thuis (uitgeverij Atlas 2008), circa 16 uur.