Politie Zeeland


---


W-2092-2008 Auto besmeurd met verf, Vlissingen
In de nacht van zaterdag op zondag is aan de Koningsweg een geparkeerde auto besmeurd met verf.
Ook werden van de auto alle vier de banden lekgestoken. Het schadebedrag is niet bekend.

O-2093-2008 Auto van de weg, Goes
Op de A58 is zondagmorgen rond 06.15 uur een 27-jarige Amsterdammer met zijn auto in de berm gereden.
Hij reed richting Vlissingen toen hij vermoedelijk achter het stuur in slaap viel en in de berm reed. De auto kwam tot stilstand in de bossages. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto raakte aan de voorzijde beschadigd en één van de voorwielen was afgebroken.

O-2094-2008 Kop/staartbotsing, 's Heer Arendskerke
Op de Nieuwe Rijksweg vond zondagmiddag rond 15.45 uur een kop/staartbotsing plaats tussen twee personenauto's.
Een 19-jarige automobilist uit Yerseke had te laat in de gaten dat de auto voor hem, met achter het stuur een 46-jarige man uit Heinkenszand, afremde voor het rode verkeerslicht. De 19-jarige botste vervolgens achterop deze auto. In de auto van de 46-jarige man zaten ook zijn echtgenote en hun twee kinderen. Alle betrokkenen werden ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel. Eén van de kinderen had klachten aan rug/nek en werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis maar mocht later vanavond weer naar huis.

W-2095-2008 Rijden onder invloed, Vlissingen
De politie heeft zondagmiddag een 46-jarige Oost-Souburger betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Agenten zagen de man slingerend en met lage snelheid in zijn auto rijden over de Bonedijkestraat richting de President Rooseveltlaan. Ter hoogte van de Beatrixlaan werd zijn auto aan de kant gezet. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de ademanalyse mislukte, werd van de man een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan is zijn rijbewijs ingenomen. Met een proces-verbaal op zak werd hij weer in vrijheid gesteld.

O-2096-2008 Woninginbraak, Schore
Zondag tussen 14.15 en 18.15 uur werd er ingebroken in een woning in Schore.
De inbraak werd door de bewoners ontdekt bij thuiskomst. Voor zover bekend werd alleen een geldbedrag van een paar honderd euro weggenomen. Braakschade is onbekend.

Z-2097-2008 Rijbewijs ingevorderd, Oostburg
Tijdens een alcoholcontrole op de N253 is zondagavond het rijbewijs ingenomen van een 42-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen.
Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.