Daling premies autoverzekeringen lijkt ten einde

27/10/2008 09:24

Independer

De ondergrens van de premies van autoverzekeringen lijkt te zijn bereikt. De afgelopen 2 jaar zijn de premies met circa 30% gedaald. Deze daling in de premies is sinds mei dit jaar tot stilstand gekomen. Voor het eerst in twee jaar zijn de premies 4 maanden achtereen licht gestegen of stabiel gebleven. Dat blijkt uit maandelijks onderzoek van Independer.nl.

De hoogte van de premies voor autoverzekeringen is in de periode van 1 augustus 2006 tot en met 30 september 2008 bijgehouden op Independer.nl. Het dieptepunt van de premies werd bereikt in mei 2008 met een indexcijfer van 69. Het indexcijfer staat op dit moment op 72.

Maandelijks maken 45.000 bezoekers zo'n 80.000 vergelijkingen voor autoverzekeringen op Independer.nl.

De premies voor autoverzekeringen daalden onder meer door de toetreding van nieuwe (internet)aanbieders als Allsecur en Budgio. Daarnaast zorgden toenemende concurrentie en een terugloop in het aantal schademeldingen voor een verdere premiedaling.

Recent onderzoek van Independer.nl onder haar bezoekers toonde aan dat 77% kon besparen op zijn autoverzekering. Consumenten die willen profiteren van de lage premies, doen er verstandig aan niet te lang te wachten met over te stappen omdat de laagste premiestanden lijken te zijn bereikt.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.independer.nl