Gemeente Son en Breugel


Son en Breugel helpt mensen met minimuminkomen (3)

De gemeente Son en Breugel heeft allerlei regelingen om mensen met een krappe portemonnee te helpen

---

Wij hebben de indruk dat veel meer inwoners dan nu het geval is daadwerkelijk gebruik zouden kunnen maken van deze regelingen. Daarom is het volgende misschien ook voor ù van belang.

Medische kosten
Hebt u een nieuwe bril nodig?
Het kan voorkomen dat u een nieuwe bril nodig hebt of een gehoorapparaat of dat u hoge tandartskosten moet maken. Meestal worden deze kosten voor een groot deel door uw ziek-tekostenverzekering vergoed, maar vaak betaalt u ook nog een eigen bijdrage. Verder moet iedereen die thuiszorg krijgt bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of gezinsverzor-ging, hiervoor een eigen bijdrage betalen. Wanneer u een uitkering hebt of van een minimumloon moet leven (of daar net iets boven zit) dan kunnen deze kosten een flinke aanslag doen op uw budget. U kunt dan een beroep doen op de bijzondere bijstand. De gemeente stelt de hoogte van de vergoeding, die u kunt ontvangen voor medische kos-ten vast aan de hand van richtprijzen. Dat zou kunnen betekenen dat niet alle medische kosten die u moet betalen voor vergoeding in aanmerking komen.

Meer informatie
In de folder over de Bijzondere bijstand treft u meer informatie aan over bijzondere bijstand en de voorwaarden waaronder u hiervoor in aanmerking kunt komen. Deze folder kunt u ophalen bij de balie van het gemeentehuis. Medewerkers van de afdeling Dienstverlening Publiek aan de balie in het gemeentehuis zijn graag bereid om u verder te informeren over de mogelijkheden.

Ontspanning
In de komende tijd zal elke twee weken een artikel verschijnen over de mogelijkheden die de gemeente heeft om mensen met een minimuminkomen te helpen. De volgende keer zullen wij ingaan op de mogelijkheid om een bijdrage te krijgen voor allerlei ontspannende activiteiten.