Politie Noord-Holland-Noord

Getuigenoproep zware mishandeling

Warmenhuizen, 27-10-2008 o Een 30-jarige man uit Amsterdam raakte op maandagochtend 18 augustus tussen 03.00 en 03.15 uur ernstig gewond. Dit was tijdens de kermis. De man zat op het trottoir voor een horecagelegenheid aan de Stationstraat toen er drie mannen aan kwamen lopen uit de richting van het centrum. Eén van hen gooide vuurwerk in de richting van de Amsterdammer. Dit kwam op zijn broek terecht waardoor de man zware brandwonden opliep. Hij moest per ambulance worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar waar bleek dat hij tweedegraads brandwonden had in zijn lies en schaamstreek. Waarschijnlijk moet de man een aantal huidtransplantaties ondergaan.

Het signalement van de man die het vuurwerk gooide luidt als volgt: blank, tussen de 25 en 30 jaar, 1.80 lang, donker haar tot op de schouders met een kleine slag erin, een kort geschoren snorretje wat doorliep tot op zijn kin. Opvallend was dat hij een witte cowboyhoed droeg. verder droeg de man donkere bovenkleding.

Het signalement van één van de andere mannen die bij de verdachte liep luidt als volgt: blank, circa 25 jaar, tenger postuur, iets kleiner dan de verdachte, kort geschoren blond haar. Hij droeg licht gekleurde bovenkleding en een T-shirt of overhemd met korte mouwen.

Vanwege de ernst van deze mishandeling is de politie op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Stationstraat of de mogelijke dader herkennen aan de hand van het signalement. Heeft u meer informatie over dit incident? Neemt u dan contact op met politie Noord-Holland Noord, Recherche Schagen/Wieringerland via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.