Gemeente Waalwijk Unna en Waalwijk vieren 40 jarige jumelage

Komend weekend zijn er drie dagen lang festiviteiten in het centrum vanwege de jubileumviering van de stedenband tussen Unna en Waalwijk, die dit jaar 40 jaar bestaat. Burgemeester Kleijngeld verricht vrijdag 24 oktober om 18.00 uur de officiële opening van het feest op het Raadhuisplein.

Activiteiten

Vrijdag 24 oktober is er vanaf 12.00 uur een markt met diverse kramen met onder andere Duits bier, Westfaalse etenswaren en een wijnboer uit Enkirch. Het hele weekend kunt u volop proeven bij allerlei kraampjes.

Van 16.00 uur tot 18.00 uur is er een optreden van het seniorenorkest en van 18.30 uur tot 21.00 uur verzorgen De Notenkrakers en Next Generation de muzikale omlijsting.

Vrijdag om 18.30 uur opent burgemeester Kleijngeld samen met Annie van der Horst een fototentoonstelling Water/Wasser in het Kunstencentrum. Verder is daar ook een archievententoonstelling te zien met foto's van 40 jaar jumelage met Unna.

De zaterdag staat in het teken van de Duitse muziekgezelschappen uit Unna. Ongeveer honderd mensen uit Unna maken dan vanaf 10.00 uur hun opwachting op het podium op het Raadhuisplein. De Clan Lamont Pipe Band vult de pauzes in met hun typisch Schotse doedelzakmuziek.

Zaterdag om 16.00 uur ondertekenen de beide gemeentebesturen op het podium op het Raadhuisplein de nieuwe oorkonde, waarin de koers die ze samen de komende vijf jaren varen staat vastgelegd.

Zondag zijn de winkels geopend en gaat het feest in het centrum door tot ongeveer 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur treden er een aantal kleine Duitse muziekgezelschappen op. Vanaf 15.00 uur pakken de Waalwijkse muziekgezelschappen de draad weer op sluiten het feest rond 17.00 uur af.

Publicatie datum 20-10-2008