Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 27-10-2008

Amsterdammer na acht jaar aangehouden vanwege ramkraak juwelier

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagmiddag rond 17.00 uur een 33-jarige Amsterdammer aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een ramkraak op een juwelierszaak. De man was al aangehouden voor een ander feit in Nieuwegein. Uit onderzoek in de landelijke DNA-bank kwam een hit in de acht jaar oude Oosterhoutse zaak. Daarop werd hij gearresteerd; de Amsterdammer verklaarde dat hij zich niet meer kan herinneren of hij bij de ramkraak betrokken is, maar de aanwezigheid van zijn DNA op de locatie van de kraak is aangetoond. Op 4 december 2000 reed een auto met daarin drie mannen tegen de gevel van een juwelierszaak in de kerkstraat. Er werd door de ramkraak veel vernield, maar de daders gingen er zonder buit vandoor. De politie stelde destijds een
onderzoek in, maar kwam helaas niet tot een doorbraak. Dankzij de DNA-hit is dat nu wel gelukt.

Dronken automobilist levert rijbewijs in na aanrijding in Terheijden

TERHEIJDEN: Een 48-jarige automobilist uit Hooge Zwaluwe is
aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde zondagavond rond 19.00 uur op de Wagenbergse Baan. De man was
betrokken bij een materiele aanrijding, maar wilde niet meewerken aan het politie-onderzoek. De man vond het niet nodig om te blazen, zodat niet vast is komen te staan in welke mate hij onder invloed was. Agenten hebben zijn rijbewijs ingevorderd en opgesturd naar de officier van Justitie. Die beslist over teruggave en de verdere afwerking van de zaak.

Dongeaar (17) bedreigt vader in ouderlijke woning

DONGEN: De politie heeft zondagavond rond 22.30 uur een 17-jarige Dongenaar aangehouden die zijn vader had bedreigd in hun woning. De jongen, die volgens zijn ouders al langer voor problemen zorgt, had in een ruzie geroepen dat hij zijn vader zou neersteken. De jongen is meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden, voor hem gaat hulp gezocht worden.

Politiehond Saro achterhaalt verdachte van woninginbraak

WASPIK: Een 35-jarige Helmonder is maandagmorgen rond 03.45 uur aangehouden wegens betrokkenheid bij een woninginbraak. De politie kreeg een telefoontje van een getuige die op de Benedenkerkstraat twee mannen zag lopen met diverse goederen. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in, maar konden de inbrekers niet direct achterhalen. Helaas voor de verdachte schoot politiehond Saro de agenten te hulp. In een tuin in de buurt trof Saro de Helmonder aan die zich had verscholen. De verdachte werd daarbij in zijn onderbeen gebeten; agenten moesten met hem nog even naar het ziekenhuis. De Helmonder is op het bureau in verzekering gesteld; de politie zoekt nog naar de tweede verdachte.

Politie stelt onderzoek in naar vernieling op begraafplaats in Werkendam

WERKENDAM: Op een begraafplaats aan het Laantje zijn afgelopen weekeinde circa 65 graven beschadigd. In alle gevallen werden de kettingen van de graven kapot gemaakt, doordat de daders erop zijn gaan staan. Ook diverse paaltjes bij de graven werden vernield. De schade bedraagt (geschat) circa 6000 euro. De graven zelf liepen, zover bekend, geen schade op. De politie stelt een onderzoek in naar deze laffe daad en roept getuigen op zich te melden. Dat kan door te bellen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Ook is er een SMS-Alert verstuurd met dezelfde boodschap.

Brand legt bedrijf in Sprang-Capelle in de as

SPRANG-CAPELLE: Zondagavond 26 oktober 2008 ontstond er brand in bedrijfspand aan de Zuid-Hollandsedijk in Sprang-Capelle. Het vuur werd rond 22.45 uur ontdekt, waarna politie en brandweer uitrukten. Het pand, waarin in elektronica groothandel was gevestigd, brandde helemaal uit. De bijbehorende woning en de omliggende panden bleven bespaard.

Het ging in eerste instantie om een binnenbrand. Gezien de hevige rookontwikkeling en hitte kon de brandweer het pand niet betreden. De brandweer was uitgerukt met drie tankautospuiten en een hoogwerker. De politie zette de directe omgeving af. Rond 23.45 uur sloegen de vlammen uit het dak en werd de brand uitslaand. Reden voor de
brandweer om op te schalen tot 'grote brand', temeer om de omliggende panden te kunnen sparen. Dat lukte en om 01.30 uur klonk het sein brand meester.

Tijdens de brand was er sprake van veel rookontwikkeling, die over de achtergelegen woonwijk trok. De brandweer verrichtte metingen waaruit bleek dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, hoewel rookgassen in principe altijd ongezond zijn. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er zijn geen omwonenden ontruimd geweest. Over de toedracht van de brand valt op dit moment niets te zeggen. Het vuur zal eerst helemaal gedoofd moeten zijn, waarna veiligheidsmaatregelen getroffen worden voor een eventueel technisch onderzoek. (Auteur: Jeroen Steenmeijer)

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 27-10-2008 17:19 | © Regio Midden en West Brabant |