Jubileum Pax Christi rond vrede en verzoening


NIJMEGEN, 20080911 -- Het Soeterbeeck Programma en de Faculteit der Theologie van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren met Pax Christi op maandag 27 oktober 2008 het symposium Vrede, bevrijding, verzoening - 60 jaar Pax Christi Nederland. Dit feestelijke lustrumsymposium wil inspiratie bieden rond het thema vrede en verzoening en laten zien dat vrede mogelijk is. De gebedsviering vindt plaats in de Studentenkerk van de Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmuslaan 9 van 9.30 - 10.30 uur. De voorganger van deze viering is bisschop Ad van Luyn. Het symposium vindt plaats in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2, van 11.00 - 16.15 uur.

Wetenschappers van de Radboud Universiteit, Barones Hilde Kieboom en medewerkers van Pax Christi bieden een beeldrijke vlucht door de geschiedenis van Pax Christi, een tocht door de theologie van vergeving en een discussie over wereldvrede en politiek engagement van vandaag. Een muzikaal intermezzo maakt de dag compleet.

De sprekers zijn:
Dr. Marcel Becker, universitair docent Wijsgerige ethiek aan de Faculteit der Filosofie van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Dr. Ben Schennink, onderzoeker aan het CICAM van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Prof.dr. Georg Essen, hoogleraar Theorie van religie, moraal en cultuur aan de Faculteit der Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Prof.dr. Lieve Troch, hoogleraar aan de UMESP te Sao Paulo Brazilië en docente Religie en cultuurtheorie en systematische theologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Dr. Thomas Quartier, universitair docent Rituele en Liturgische studies aan de Faculteit der Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen
Barones Hilde Kieboom, eredoctor van de KTU-Utrecht en voorzitter van Sant'Egidio in de Benelux
Prof.dr. Wil Derkse, hoogleraar Wetenschap, samenleving en levensbeschouwing aan de Faculteit der Theologie en hoogleraar-directeur van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen is de dagvoorzitter.
Medewerkers van Pax Christi reageren kort op de lezingen en presenteren praktijkvoorbeelden.

Deelname aan het symposium is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via www.ru.nl/sp/vrede





Soeterbeeck Programma