NCRV

De Nationale Bijbeltest

Nederland test bijbelkennis in De Nationale Bijbeltest

Dinsdag 28 oktober

Nederland 2, 20.30 uur

Wat hebben Tatjana Simic en moslima Esmaa Aliriachi (Meiden van halal) met de bijbel? Is D66-politicus Boris van de Ham een bijbelkenner? Wat hebben design, opvoeding en royalty met de bijbel te maken?

Vijf publieksgroepen, de Zeelieden, de Doodgravers, de Kickboksters, de Personal Coaches en de Corpsballen, en zes BNâers gaan met elkaar de strijd aan in De Nationale Bijbeltest op dinsdagavond 28 oktober. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar onderwerpt de test Nederland aan 36 grappige, onverwachte en herkenbare vragen over de bijbel in de Nederlandse cultuur. Speel de test tijdens de uitzending live mee via de bijbehorende website De Nationale Bijbeltest en SMS.

De presentatie is in handen van EO-presentator Bert van Leeuwen en NCRV-presentator Jacobine Geel. De Nationale Bijbeltest wordt uitgezonden in het kader van de jaarlijkse Bijbel10daagse die het Nederlands Bijbelgenootschap organiseert van 24 tot en met 31 oktober. Centraal in deze Bijbel10daagse staat dit jaar het thema De bijbel tussen trend en traditie.