Gemeente Emmen

gemeente Emmen organiseert Transport & Logistiek Event

21 oktober 2008

Dinsdag 28 oktober organiseert de gemeente Emmen een Transport en Logistiek Event in Hotel Emmen Van der Valk, Verlengde Herendijk 50, Nieuw-Amsterdam. Het Transport & Logistiek congres heeft als thema Transport en Veiligheid. Het programma start om 15.30 uur en duurt tot 20.30 uur.

Een hot item in de transportsector is de transportveiligheid en het terugdringen van de transportcriminaliteit. Op het Transport en Logistiek Event wil de gemeente Emmen dan ook graag ingaan op het thema Transport en Veiligheid. In samenwerking met de N.V. NOM, de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, MKB Noord en VNO-NCW Noord-Nederland is een interessant programma samengesteld.

Het programma
Sprekers tijdens het programma zijn:
Mevrouw C. Wortmann, lid van het Europees parlement, zal vanuit Europees perspectief ingaan op de regelgeving rond transportveiligheid.
De heer S. B. Swierstra, voorzitter Stichting Nordconnect, zal vervolgens de link leggen tussen de realisatie van zowel de A37 als de ontwikkeling van de Noordelijke OntwikkelingsAs en het effect hiervan op de transportveiligheid in Noord-Nederland.
Op de vraag hoe de maatregelen van de overheid op het gebied van veiligheid zich verhouden tot de praktijk krijgt u een antwoord van de heer J.H.M. Kuper, directeur van Kuper Douaneservice B.V. Daarnaast zal aan de hand van stellingen een paneldiscussie plaats vinden met professionals uit de praktijk, waaronder mevr. M.J.R. Zwerver, manager Marketing & Market Research bij Groningen Seaports. Aansluitend is er een dinerbuffet waar u in een informele setting verder na kunt praten.

Logistieke hotspot
Emmen voegt zich door zijn ligging aan de A37 en als grootste industrieconcentratie van Noord-Nederland steeds meer in het gezelschap van logistieke hotspots. De versterking van de Noordelijke OntwikkelingsAs en de realisatie van de A37 met directe aansluiting op de A31 in Duitsland geven een sterke impuls aan de economische ontwikkeling en de transport- en logistieksector.