Alphen a/d Rijn / regio Beelden overval afhaalpizza bij Opsporing Verzocht

Dinsdag 28 oktober brengt de Politie Hollands Midden de overval op een Domino's afhaalpizza bij het opsporingsprogramma 'Opsporing Verzocht' onder de aandacht van de kijker. Gevraagd wordt om mee te werken om dit misdrijf op te lossen. Er worden beelden van de overval getoond.

De overval vond op maandag 17 maart jl. plaats. Kort voor de sluitingstijd van 22.00 uur, komen twee mannen de zaak binnen aan de Concertweg. Na eerst rustig iets besteld te hebben, trekt één van hen een mes en springt over de balie. De andere bedreigde het personeelslid met een pistool. De daders gaan heel rustig te werk. Door de goede beveiligingscamera's kan bijna de gehele overval uitgezonden worden.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 28 oktober om 21.50 uur op Nederland 1 en op woensdag 29 oktober om 13.20 uur op Nederland 2. Ook kan het programma worden bekeken op www.opsporingverzocht.nl

Politie Hollands Midden Politie neemt zes rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend zes rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Drie waren betrokken bij een ongeval. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijk botste vrijdag 24 oktober rond 19.45 uur een 24 jarige automobilist uit Noordwijk tegen een op de Parallel Boulevard voor een voetgangersoversteekplaats gestopte 61 jarige automobilist uit Landgraag. Er was lichte schade. Wel bleek dat de Noordwijker gedronken had. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag daarvan was 415 ug/l.. Dezelfde avond om 22.50 uur raakte een 19 jarige Noordwijker met zijn auto van de weg op De La Bassecour Caanstraat. In een bocht kwam hij naast de weg te staan. Men probeerde met man en macht de auto weer op de weg te krijgen. De politie was er echter eerder en stelde drankgebruik vast. De uitslag van zijn ademanalyse was 445 ug/l..

In Leiden werd zaterdag 25 oktober rond 21.50 uur op de Langegracht een 35 jarige bromfietser uit Leiden aangehouden. Zijn ademanalyse kwam tot 575 ug/l. Het was niet de eerste keer voor hem. In oktober 2006 werd werd hij met 850 ug/l. betrapt. Zondag 26 oktober rond 16.20 uur veroorzaakte een 65 jarige vrouw uit Oegstgeest met haar auto op de A44 een ongeval. Zij kwam op de weg iets te vroeg naar rechts en raakte daar de auto van een 35 jarige vrouw uit Voorschoten. Er ontstond veel materiële schade en de Voorschotense werd met buikklachten overgebracht naar het LUMC. De politie stelde drankgebruik bij de vrouw uit Oegstgeest vast. Omdat een ademanalyse niet bij haar lukte werd een bloedproef van haar afgenomen om vast te stellen om welke hoeveelheid alcohol het hier gaat. De uitslag van dit onderzoek wordt later bekend.

In Alphen aan den Rijn werd zaterdag 25 oktober rond 05.00 uur op de Eisenhowerlaan een 32 jarige automobilist uit Den Haag aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 450 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog vierentwintig bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Noordwijk ( 2x), Oegstgeest ( 3x ), Leiden ( 9x ), Leiderdorp ( 2x ), Alphen aan den Rijn ( 2x ), Boskoop, Reeuwijk, Waddinxveen ( 2x) en Krimpen aan de Lek.

Verder gebeurde er zaterdag 25 oktober rond 22.35 uur nog een ongeval op de Achterweg Zuid in Lisse. Een 38 jarige scooterrijder uit Voorhout was daar ten val gekomen en raakte daardoor gewond. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het LUMC waar de politie van hem een bloedproef liet afnemen omdat er verdenkingen waren dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Verder werd op de plaats van het ongeval nog een 40 jarige scooterrijder uit Voorhout aangehouden voor drankgebruik. De man verklaarde de politie dat hij daar te hulp was geschoten en ook niet wist hoe de ander ten val was gekomen. Bij deze scooterrijder werd een ademanalyse afgenomen. Die had een uitslag van 495 ug/l.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Oegstgeest Poging inbraak De politie heeft zondagavond 26 oktober een 49 jarige inwoner van Leiden aangehouden bij het zwembad aan de Langevoort. De man wordt ervan verdacht in te willen breken in het pand. Bij aankomst van de politie werd een geforceerde schuifdeur aangetroffen. De Leidenaar bleek zich verschanst te hebben achter een muurtje bij de ingang. De politie doet verder onderzoek.

Alphen aan den Rijn Verdachte van poging tasjesroof aangehouden De politie heeft maandagochtend 27 oktober een 39 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van poging diefstal van een tas. Een 47 jarige plaatsgenote had net boodschappen gedaan bij een supermarkt op de Herenhof toen ze bij haar fiets stond en voelde hoe haar handtas over haar hoofd werd getild. De vrouw keek om en zag hoe een man haar tas wegtrok. Ze liet echter niet los en zag de man wegrennen. De verdachte meldde zich echter korte tijd later bij het kantoor van de huismeester en vertelde over de poging tasjesroof. De verdachte heeft de komst van de politie niet afgewacht en is er weer vandoor gegaan. Hij werd kort daarop in het centrum aangehouden.