Gemeente Kerkrade


28.10.08: Koninklijke onderscheiding voor de heer G.L.M.J. Coenen

Op zaterdag 25 oktober om 20.15 uur heeft burgemeester Jos Som een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer G.L.M.J. Coenen (Sjra), ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Eurode Wijngaard, hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in het Catharinahuis Holz, Lambertisstraat 12, Kerkrade.

Decorandus (70) is vanaf 2000 opperwinzer en instructeur van de Wijngaardeniers Rolduc. Betrokkene heeft een belangrijke rol vervuld bij het aanleggen van de wijngaard in 2001 op Rolduc. De heer Coenen vervult verschillende functies in Wijngaard Rolduc. Gedurende deze zelfde periode is de heer Coenen ook actief lid van het St. Catharinagilde en leidt zodanig de jaarlijkse wijnactie ter medefinanciering van de aangelegde wijngaard. Decorandus is vanaf 1981 actief lid van het Limburgs Wijngilde Maastricht en is hier - als gastdocent en kenner - nauw bij betrokken.

Op politiek gebied heeft decorandus zich verdienstelijk gemaakt. Hij is gedurende de jaren 1986 tot 1993 bestuurslid van het CDA in Kerkrade geweest. Hij is eveneens enkele jaren lid geweest van het seniorenberaad van het CDA in Kerkrade.

Ook is dhr. Coenen al vanaf 1969 medewerker en bezorger van het parochieblad, collectant en lector van de St. Catharinaparochie. In
1979 trad hij toe tot de St. Vincentiusvereniging en de parochiële ziekenzorg, waarvoor hij jaarlijks 2 ziekendagen mede organiseert en bezoeken brengt aan zieken.