Waterschap Velt en Vecht


Hoogwateroefening "Dekzeil" aan de Vecht

Maandagavond heeft de vrijwillige dijkwacht van waterschap Velt en Vecht in de hoogwateroefening "Dekzeil" de dijk aan de Vecht veilig gesteld.

In hoogwateroefening "Dekzeil" speelt het scenario dat er al een week lang sprake is van extreem hoog water. De dijk is verzadigd met water en dreigt te verzakken. De dijk is aan de waterzijde en aan de landzijde afgedicht met folie en zandzakken door leden van het waterschap en leden van de vrijwillige dijkwacht.

De vrijwillige dijkwacht van waterschap Velt en Vecht bestaat uit 53 personen die opgeroepen kunnen worden als de dijken extra bewaking nodig hebben. Waterschappen hebben hier altijd al gebruik van gemaakt. Bij voormalig waterschap de Vechtlanden waren deze vrijwilligers ondergebracht in een dijkleger. Ook in 1998, tijdens de daadwerkelijke hoogwater situatie in de Vecht, zijn deze vrijwilligers ingezet. De leden komen uit alle lagen van de bevolking, van professor tot bakker.

Er is verslag gedaan door Radio en TV Drenthe, TV Oost, het Dagblad van het Noorden, De Stentor, De Toren besteed er aandacht aan en de Dedemsvaartse Courant. Kijk hiernaast voor de artikelen.