Miljoenste anti-diefstal set bij Pemanentmark

28/10/2008 10:09

PR Newswire

MAASTRICHT, Nederland, October 28 /PRNewswire/ --

- Al ruim 5000 bedrijven kiezen voor preventief coderen van eigendommen

Het Nederlandse bedrijf Permanentmark Security Systems Europe heeft onlangs zijn 1 miljoenste anti-diefstal set verkocht. Met de setjes kunnen bedrijven en particulieren eigendommen als auto's, caravans, fietsen, computers of televisies coderen. Door deze waterdichte onuitwisbare coderingen wordt diefstal voorkomen en kunnen nationale en internationale opsporingsinstanties gestolen goederen gemakkelijker terugvinden.

In de Europese Unie worden jaarlijks 100 miljoen goederen gestolen, waarvan 1,4 miljoen auto's. De meeste belandden in de illegale handel en komen nooit meer terug bij de eigenaar. Eigendommen die gecodeerd zijn met Permanentmark, worden riskante objecten voor dieven. ,,Goederen waarop staat 'eigendom van...' laat je staan. Die kun je niet meer op de vrije markt verkopen en onuitwisbaar gecodeerde spullen worden niet geaccepteerd door helers. Wij zien vaak voorbeelden dat bij een inbraak alleen de niet-gemerkte spullen zijn gestolen", zegt directeur John Conemans van Permanentmark.

Inmiddels hebben 5000 bedrijven en instellingen, waaronder veel scholen, hun kantoorspullen en andere eigendommen via Permanentmark gecodeerd. Toch is het volgens Conemans nog niet overal in Europa gemeengoed. ,,Vooral in Duitsland en België wordt het weinig gedaan. Daar verwijzen mensen vaker naar hun verzekeringsmaatschappij als er iets gestolen wordt. Daarom is het belangrijk dat verzekeringsmaatschappijen hun cliënten gratis dit soort sets aanbieden", stelt hij. In Nederland werkte hij de afgelopen jaren al samen met diverse verzekeringsmaatschappijen. Ook worden de anti-diefstal sets aanbevolen door politie en justitie.

Permanentmark brengt de coderingssets sinds begin jaren '80 op de markt. Het succes zit in de eenvoud. De waterdichte coderingen zijn duidelijk zichtbaar en absoluut onuitwisbaar. Bij elke set zit een zeer duidelijke handleiding. Zelfs bij mensen met twee linkerhanden kan er niets misgaan. Op computers of televisies worden de gegevens van de eigenaar aangebracht, bij auto's of caravans het kenteken en/of het chassisnummer. Zo blijkt de voertuig-identificatie-nummer ets set een belangrijke wapen voor Europese opsporingsinstanties bij de aanpak van autodiefstal.

Permanentmark heeft gelieerde agentschappen in Europa, Noord-Amerika en Afrika die de sets zelf vervaardigen en internationaal verspreiden. Het Nederlandse hoofdkantoor huist in het Limburgse Bunde bij Maastricht.

Voor meer informatie: zie http://www.permanentmark.com

MAASTRICHT, Nederland, October 28 /PRNewswire/ --