Gemeente Meerssen


Persbericht van 23 oktober 2008

Golf van inbraken en vernielingen aan gemeenschapshuizen en sportaccommodaties

Meerssen schakelt particuliere bewaking in

In de raadsvergadering van 23 oktober 2008 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om particuliere beveiliging van gemeenschapshuizen en sportaccommodaties mogelijk te maken. Het gemeentebestuur wil op deze wijze een einde maken aan de golf van inbraken waardoor de gemeente de laatste maanden wordt geteisterd. Initiatiefnemers van de motie zijn de raadsfracties (coalitiepartners) VVD, Partij Groot Meerssen en PvdA-GroenLinks Meerssen.

Overleg met verenigingen
Voor uitwerking van de maatregelen zal overleg plaatsvinden met de gebruikers (verenigingen) van de accommodaties. Hierbij zal met name ook het leveren van een financiële bijdrage aan de orde worden gesteld.

Schadepost
In enkele maanden tijd hebben tientallen inbraken plaatsgevonden. Ook zijn er vernielingen aangericht. Schadepost: ruim 45.000 euro. Niet alleen de gemeente, maar met name ook de getroffen verenigingen zijn hierdoor ernstig gedupeerd.

Extra inzet
De inzet van particuliere beveiliging vormt een aanvulling op de reguliere patrouilles door de politie. Met de aanvullende maatregel wil het gemeentebestuur extra intensieve bewaking en toezicht bewerkstelligen om inbraken en vernielingen een halt toe te roepen.

Politie en gemeente hopen de inbraken met uw hulp op te lossen. Tips kunt u melden via tel. 0900-8844 van de politie (lokaal tarief).

Of Meld Misdaad Anoniem
via tel. 0800 - 7000 (gratis)
Internet: www.meldmisdaad.nl
Dagelijks bereikbaar van 8.00-24.00 uur.