Politie Groningen

Dinsdag 28 oktober 2008

Provincie Groningen, 28-10-2008

Groningen: alcomobilist botst op voorganger

Een 81-jarige automobilist uit Groningen heeft maandagavond een aanrijding veroorzaakt. De man reed over de Sontweg in zijn woonplaats. Hij had te laat in de gaten, dat een voor hem rijdende auto moest stoppen. De man botste op zijn voorganger. Bij controle bleek de automobilist onder invloed van 1,3 promille alcohol. Hierop is de man aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietser te snel

De politie heeft maandagavond een 23-jarige man uit de gemeente Noordenveld aangehouden. De man reed op zijn snorfiets door de Oosterstraat in Groningen. Bij controle op de rollerbank bleek de snorfiets een snelheid van 38 km/uur te kunnen bereiken. Hiervoor heeft de man een bekeuring van 40 euro gekregen. Het kenteken dat op de snorfiets zat, bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Hierop is de man aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: roodlichtcontrole

De politie heeft maandagochtend het verkeer bij het viaduct de Hereweg/Weg der Verenigde Naties gecontroleerd op rijden door rood licht. Zon 100 fietsers en ongeveer 135 autos zijn tijdens de controle gepasseerd. Acht fietsers zijn bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1056, aantal overtredingen: 218, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek: man mishandeld

Een 18-jarige inwoner van Nietap is zaterdagnacht op De Dam in Leek door een nog onbekende man mishandeld. Het slachtoffer stond tegen half drie bij een bank te pinnen toen er drie mannen achter hem kwamen te staan. Een van de mannen begon zonder ook maar iets te zeggen op het gezicht van de 18-jarige te slaan. Het slachtoffer wist er na enige tijd vandoor te gaan. Hij hield letsel aan zijn gezicht aan de mishandeling over. De man deed maandag aangifte bij de politie.

Schildwolde; voor derde keer rijbewijs kwijt

Een 34-jarige inwoner van Ten Boer raakte maandagmorgen voor de derde keer in drie jaar zijn rijbewijs kwijt. De man reed met 114 kilometer per uur over de Meenteweg in Schildowlde waar 60 kilometer het maximum is. s Mans rijbewijs werd ingevorderd. De procedure hiervoor hoefde hem nauwelijks meer te worden uitgelegd: in 2006 en in 2007 was ook al het rijbewijs van de man ingenomen na forse snelheidsovertredingen. Tegen hem wordt opnieuw proces-verbaal opgemaakt. Een 29-jarige inwoner van Schiermonnikoog kon maandagmorgen in Wehe den Hoorn zijn rijbewijs bij de politie inleveren. De man reed met zijn motor met zon 150 kilometer per uur over de provinciale weg N361 waar de limiet op 80 kilometer ligt. De man haalde bovendien over een doorgetrokken streep in. De motorrijder had niet door dat zijn escapades werden gezien door de inzittenden van een onopvallende politieauto. Hij kon na te zijn gestopt op zoek naar alternatief vervoer.

Winschoten: dupe van wisseltruc

Een 80-jarige inwoner van Winschoten werd maandagmorgen in zijn woonplaats het slachtoffer van een wisseltruc. De senior werd op de Burgemeester Schönfeldsingel aangeklampt door een Oosteuropees uitziende man die vroeg of hij een euro kon wisselen. Toen de 80-jarige in zijn portemonnee naar kleingeld zocht, begon de onbekende ook in de beurs te grabbelen. De Winschoter duwde vervolgens de man weg. Wat later ontdekte hij dat er diverse tien euro biljetten waren verdwenen. De 80-jarige ging achter de onbekende aan die hij bij de bibliotheek in het centrum achterhaalde. nadat hij zijn geld had opgeëist, kreeg de Winschoter kreeg vijftig euro in de handen gedrukt. De dief ging er daarna vandoor.

Farmsum: fietser beschoten

De politie arresteerde maandagavond in de sporthal in Farmsum vier jongemannen uit Delfzijl. Het viertal zat kort ervoor in een auto van waaruit met een zogenoemd balletjespistool op een fietser was geschoten. De man een 31-jarige inwoner van Farmsum, reed met zijn fiets over de Hogelandsterweg en werd tegen een been geraakt. De 31-jarige zag de auto van waaruit hij was beschoten verderop bij de Borgshof stoppen. De gewaarschuwde politie vond de inzittenden in de sporthal. Zij werden gearresteerd. De politie nam twee
balletjespistolen in beslag. Het viertal, twee jongens van 17jaar, een 19- en een 20-jarige, is ingesloten.

Blauwe Stad: aangehouden na mishandeling

Een 54-jarige inwoner van de Blauwe Stad is maandagavond door de politie aangehouden. De man zou zijn vrouw hebben mishandeld. Nagenoeg de volledige inboedel van de woning was vernield. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, is ingesloten.

Marum: te zwaar en te weinig rust

Drie vrachtwagens, twee geladen met bieten en een met gras, die maandag door de politie op de autosnelweg A28 werden gecontroleerd bleken alle te zwaar beladen. Topscorer was de met gras beladen combinatie. Op de truck had 50000 kilo mogen liggen, de wijzer van de weegschaal bleef pas bij 62540 kilo staan, een overbelading met 25 procent. Een chauffeur van een bietentransport bleek al meer dan zes en half uur onafgebroken achter het stuur te zitten. In alle gevallen werd proces-verbaal opgemaakt.