Bredeschool.nl

Praktisch aan de slag met bestaande huisvesting

dinsdag 28 oktober 2008

Der verhuizing van de kinderopvangorganisatie naar de baissschool hoeft niet standaard opgelost te worden met de bouw van een MFA. In de 'Handreiking huisvesting BSO in bestaande school' staan handige tips en trucs die leiden tot slim ruimtegebruik binnen een bestaand gebouw.

De Handreiking is speciaal geschreven voor kinderopvangorganisaties, basisscholen en gemeenten die samen werken aan een buitenschoolse opvang. Het document kan gebruikt worden als processturingsinstrument, checklist of toetsinstrument en loopt met de betrokken partijen langs vijf fasen van het samenwerkingsproces. U begint met een visie te ontwikkelen, daarna komt het onderwerp samenwerking op de agenda, vervolgens gaat u plannen maken, nadenken over de huisvesting en als laatste behandeld de handreiking het beheer.

Het document is op verzoek van de Werkgroep Onderwijs en Kinderopvang ontwikkeld door het Waarborgfonds Kinderopvang, de VNG en VOS/ABB. Op de website www.waarborgfondskinderopvang.nl kunt u het bestellen of gratis downloaden. De VNG organiseert in aansluitend op de handreiking vijf regionale workshops gericht op de drie doelgroepen. In de workshops gaat u aan de slag met uw voorbeelden uit uw praktijk. Klik op www.congresenstudiecentrum.nl voor meer informatie.